Yıllar ne çabuk geçiyor, aradan 15 yıla yakın zaman geçmiş.
Yukarı da anılarda gördüğünüz fotoğrafı “Kırşehir Çiğdem”in fotoğraf arşivinden çıkardım.
Fotoğrafta sol başta görülen değerli hemşehrimiz, eğitimci, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, ortadaki ise CHP’nin Eski Merkez İlçe Başkanlarından ve halen CHP İl Genel Meclisi Üyesi İş insanı Hüseyin Güven, sağ başta ayakta duran ise CHP Eski Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır.
Şimdi hepsi anılarda kalan bu fotoğrafı Kırşehir Eski Milletvekili Hüseyin Bayındır’ın, Mucur’un Karacalı Köyündeki yazlık evinde çekmiştim.
Bu fotoğraf bana siyasette insanların zamanla hangi makamlara gelebileceğini gösteriyor.
Eğitimci Yıldırım Kaya bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili, Hüseyin Bayırdır ise CHP’den Kırşehir Milletvekilliği yaptı. Bayındır Milletvekiliyken TBMM’de yaptığı ateşli konuşmalarla hala anılır.
Şimdi anlaşılıyor ki fotoğrafta ortadaki değerli dostumuz Hüseyin Güven’in de önümüzdeki seçimlerde Milletvekili seçileceğini hatırlattı.
Partine ve hemşehrilerine hizmette kusur etmezsen Kırşehirliler de bunun karşılığını unutmuyorlar.
CHP’de hatırlayınız kimler milletvekili olmak için, Belediye Başkanı olmak için yıllardır her seçimde aday oldular, her seçimde de kazanamadılar. Yani sırtları bir türlü yerden kalkmadı.
Yukarıdaki fotoğraftaki üç eski dost olan Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’ya, Kırşehir Eski Milletvekili Hüseyin Bayındır’a ve İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Güven’e siyaset yolculuğunda başarılar dilerim.

ŞEVKET GÜNER