10 Temmuz 1994 tarihinde aramızdan ayrılan Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası hemşehrimiz Şemsi Yasdıman’ın 27 yıl sonra naaşı yine ölüm ve doğum yıldönümü olan 10 Temmuz 2021 tarihinde Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden Kırşehir’e getirilerek “Memleket Hasreti” dindirilecek.
Bizim Şemsi Yasdıman’ın naaşının Kırşehir’e getirilecek olmasını büyük bir memnuniyetle takip eden şehrimizin tanınmış fotoğraf sanatçısı Foto Aile’nin sahibi Arif Çoban 48 yıl önce İstanbul Beşiktaş’ta Şemsi Yasdıman’ın Saz Evi önünde öğrencilerle birlikte çektiği tarihi fotoğrafı bizimle paylaştı.
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta üçüncü sırada bulunan hemşehrimiz Şemsi Yasdıman görülüyor. Sol baştaki Kırşehirli hemşehrimizden Dursun Cayır, ikinci sıradaki H. İbrahim Avşar ve sağ baştaki Turgut Analı. 
Bu hemşehrilerimizden Dursun Cayır, Şemsi ağabeyimizden bir de saz satın almıştı. Şemsi Ağabey de onları diğer Kırşehirli hemşerilerimiz gibi Beşiktaş’daki dükkânının karşısındaki restoranda fotoğrafı çeken Arif Çoban’la birlikte balık ikramında bulunmuştu. 
Fotoğrafı bizlere veren Şemsi Yasdıman’ın defalarca sofrasına oturan; ona Kırşehir’den çemen, havuç, yufka ekmek, ceviz, köftür, çömlek peyniri götüren Arif Çoban, “Şemsi Yasdıman Kırşehir’in yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisidir. O Kırşehir sevdalısıydı. Kırşehir’den İstanbul’a okumaya giden, askere giden herkes onu mutlaka Beşiktaş’taki Saz Evi dükkânında bulur, elini öper, hayır duasını alırdı. O da bizlere ve giden hemşehrilerimize bol bol nasihat eder ve asla Kırşehir’den kopmamalarını isterdi. Şemsi Yasdıman ağabeyimiz kendi kartvizitini çocuklara verir, her türlü sıkıntı ve sorunlarında kendisini aramasını isterdi. Tabi o da Kırşehir’den giden genç çocukları ve öğrencileri kendi evlatları yerine koyar, korur, kollar ve kaldıkları yerin adres ve telefonlarını almayı da ihmal etmezdi. Hatta Şemsi ağabey bizleri ve giden Kırşehirlileri, ‘Aman çocuklar burası Kırşehir değil. Gözünüzün önüne bakın. Burası insanları yutar. Çok çalışın, başarılı olun, ekmeğinizi kazanın’ diyerek uyarırdı. Şemsi Ağabeyi bundan 27 yıl önce yaşadığı Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde kaybedince çok üzülmüştük. Hele onun Memleketi Hasreti Şiirini okuyan ve özümseyen benim gibi Kırşehir sevdalıları onun naaşının başka bir ilde olmasını kabul edememişti. Gazeteci arkadaşım Şevket Güner ve İstanbul’daki Ahilik Vakfı Başkanı hemşehrimiz Süleyman Demir ile Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun girişimleri sonucu Şemsi Ağabeyin Memleket Hasreti nihayet dinecek ve 9 Temmuz 2021 tarihinde memleketi Kırşehir topraklarına, İmaret Mezarlığı’na konacaktır. Ruhu şad ve mekanı cennet olsun” dedi.
27 yıldır Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde meftun bulunan Şemsi Yasdıman’ın naaşı 9 Temmuz’da memleketi Kırşehir’e getirilecek. Ben de bu vesile ile Şemsi Yasdıman’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER