Prof. Dr. Mehmet Ali Altın Kırşehir’den ve hemşehrilerinden hiç kopmadı…

Kırşehir’in yetiştirdiği değerli insan, dürüstlük abidesi, Kırşehir aşığı, adına türküler yakılan, hayatının en verimli çağında kaybettiğimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Altın, yoğun geçen meslek yaşamında Kırşehir’e gelmeyi de ihmal etmezdi.

Her geldiğinde Kırşehir’in bağını, bahçesini, kırını kıracını, çocukluk arkadaşlarını, oturduğu Bağbaşı Mahallesi’ndeki dostları ve arkadaşları olan Neşet Ertaş gibi, Abidin Ertem gibi daha başka mahalli sanatçılarla da birlikte olmaktan da büyük mutluluk duyardı.

Kırşehir Yıldızspor Kulübü’nde futbol oynarken, adı o yıllardaki Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter’e çıkan Mehmet Ali Altın, yokluk ve sıkıntı içinde geçen öğrencilik yıllarında yaşadıklarını unutmayarak, Kırşehir’e her gelişinde oğlu Oğuz’u da getirir, Kırşehir’deki dostlarıyla, arkadaşlarıyla tanıştırır, yaşadığı mahallesini, abdal kültürünü unutmamasını isterdi.

İşte yukarıda anılarda kalan fotoğraftan birisi de o günlere ait. Mehmet Ali Altın, takım arkadaşı Alp Güleç ve oğlu Oğuz Altın’la İkizarası’nda bağlı-bahçeli bir kavaklıkta birlikte görülüyor.

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i yayınlamaya başladığım yıllarda tanışmıştım Mehmet Ali Altın’la... O yıllarda Ankara Hacettepe Hastanesi’nde görev yapan Mehmet Ali Altın’a yıllarca gazete postaladım. Altın ne zaman Kırşehir’e gelse, mutlaka yanında üç-beş arkadaşıyla birlikte gazetemizi de ziyaret ederdi.

Sosyal demokrat düşünceli bir yapıya sahip olsa da hiçbir hemşehrisine siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, kimin nereli olduğuna bakmaksızın, maddi ve manevi her konuda yardımcı olur, sağlıkla ilgili yaşadıkları her türlü problemini çözen Mehmet Ali Altın’ı o günkü ANAP’lı Belediye Başkanı Hakkı Göçen ANAP’tan aday olmaya ikna etti ve o da onu kırmayarak siyasete atıldı.

Mehmet Ali Altın ANAP’tan aday olunca o günkü sosyal demokratlar, oylarını ANAP’a vererek onu Milletvekili seçip Meclis’e gönderirken, SHP’nin adayları kaybetmişti.

Kırşehir’e hizmet etmek için siyasete atılan Mehmet Ali Altın, hayatının en verimli çağında 6 Aralık 1996 tarihinde 47 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mehmet Ali Altın’ı bir kere daha rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

*ŞEVKET GÜNER