Kırşehir’in yetiştirdiği değerlerimizden birisi olan ve geçtiğimiz Şubat ayında 94 yaşında aramızdan ayrılan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü hemşehrimiz tam bir Kırşehir aşığıydı.

Eski Kırşehir Belediye Başkanı Ziya Kılıçözlü'nün oğlu olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Kırşehir’de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve daha sayamayacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla biliniyordu.

Yine adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamıştı.

İlhan Kılıçözlü ile yıllar yılı dostluğumuz oldu. Kendisinin Kırşehir sevgisi çok iyi bildiğim değerli bir hemşehrimizdi.

İlhan Kılıçözlü’nün Kırşehir’e yaptığı hizmetler nedeniyle Kırşehir Valiliği’nin teklifi üzerine 2009 yılında TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü.

Yukarıda anılarda kalan fotoğraf da 2009 yılında TBMM’de yapılan o törene ait. Dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından TBMM Üstün Hizmet Ödülü alan hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü bir kez daha rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz.

*ŞEVKET GÜNER