Kırşehirli ünlü bozlakçı Neşet Ertaş tarafından “Kırşehir’in altın oğlu” olarak adına türküler yakılan, Kırşehir Milletvekili iken 6 Aralık 1996 tarihinde genç yaşta vefat eden Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ı 25 yıl önce kaybetmiştik.
Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mahşeri bir kalabalıkla son yolcuğuna uğurlanan Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın cenaze töreninde kimler yoktu ki?
Başbakanından Meclis Başkanı’na, bakanlardan milletvekillerine, müsteşarlardan genel müdürlerine, valilerinden belediye başkanlarına kadar yüzlerce üst düzey bürokratla birlikte, Ankara ve Kırşehir’den katılan kadınlı erkekli 7’den 70’e herkesin katıldığı, büyük bir bağlılıkla sevdikleri Dr. Mehmet Ali Altın’ın cenazesinde yaşının ilerlemesine rağmen Türk siyasetinin duayeni hemşehrimiz Osman Bölükbaşı da vardı.
Benim de “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü ve Mehmet Metintürk’le birlikte Kırşehir’den gidip katıldığımız ve benim çok sayıda fotoğrafını çektiğim Mehmet Ali Altın’ın cenazesinde Osman Bölükbaşı’ya “Osman Ağbi, Mehmet Ali Altın’ı nasıl bilir, tanırsınız?” diye sormuştum da o da bana “Ben Doktor Mehmet Ali Altın’ı Anadolu’nun çorak boz topraklarında akıp giden billur suya benzetirim” demişti.
Yukarıda anılarda kalan fotoğraf da işte 6 Aralık 1996 tarihine ait. Fotoğraftaki sol baştaki o günkü Belediye Başkanı Metin Çobanoğlu, yanındaki Osman Bölükbaşı, onun yanındaki ANAP Milletvekili Agâh Oktay Güner ve sağ baştaki Kırşehir’deki Stüdyo Aile’nin sahibi Arif Çoban. 
Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ı ve 6 Şubat 2002 tarihinde kaybettiğimiz hemşehrimiz Osman Bölükbaşı’yı rahmet ve şükranla anıyoruz. 
    *ŞEVKET GÜNER