Cumartesi günü aramızdan ayrılan Kırşehir’in yetiştirdiği değerli insan, bilim adamı hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü yarım asırdır tanırım. Kendisine gerek Amerika’da görev yaparken, gerekse İstanbul Tıp Fakültesi’nde çalışırken yıllarca gazete ulaştırmıştım.

         Kırşehir aşığı olan hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü hayatı boyunca kazandığı tüm birikimini Kırşehir’de eğitime harcadı. Babasının, anasının, eşinin, kendisinin, hatta torununun adına okullar yaptırdı, araç ve gereçlerle donattı. Tek amacı vardı İlhan Ağbi’nin Kırşehir’in evlatları okusun.

         Bu nedenle 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülen İlhan ağbimizle nice birlikteliğimiz oldu.

         Kırşehir’e geldiği zaman gazetemize uğramadan gitmezdi. Dedesi Mücellit Ahmet Efendi’nin bahçesiyle komşu olduğumuz Üçgöz’deki bahçemizde çocukluk yıllarını yad ederdi. Eşi Dr. Meral Kılıçözlü ve çocuklarıyla pek çok kez kendisini burada misafir etmiştim. Hatta İlhan ağbi buraya kendi adına bir de çeşme yaptırmıştı. Buranın suyunu da zemzem niyetine içerdi.

         Zaman zaman ben de eşimle birlikte İstanbul’a gittiğim zaman Üçgöz’deki Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü çeşmesinden bidonla İstanbul’a su da götürürdüm.  İlhan Ağbinin ne kadar mutlu olduğunu anlatamam.

         İşte yukarıda anılarda kalan fotoğrafta böyle bir ziyaretin ardından İstanbul Kadıköy Moda’daki evinde çekilmişti.

         Bu evi Kırşehir Müzesi’nden daha görkemli ve dolu doluydu. Kırşehir’in halısından, kilimine, onix mermer taşından, tarihi fotoğraflarına kadar her şey Kırşehir’i yansıtıyordu.

         Sol baştaki eşim Elif Güner, yanındaki bendeniz Şevket Güner, yanımdaki bugün toprağa verdiğimiz değerli hemşehrimiz, ağabeyimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, onun yanındaki sağ baştaki ise yıllar önce kaybettiğimiz eşi Dr. Meral Kılıçözlü.

         İlhan ağbi ve eşine bir kez daha rahmetler diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

*ŞEVKET GÜNER