1990’lı yıllar…

Kırşehir’de siyasetin zirveye çıktığı, SHP’nin Türkiye çapında en parlak dönemini yaşadığı zamanlar…

Dr. Cahit Gürses’in SHP adayı olarak ANAP’a diz çöktürüp, seçimi kazandığı aynı dönem içinde Murat Karayalçın’da en parlak dönemlerini yaşıyordu. SHP Genel Başkanlığı, Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulundu.

İşte Anılarda kalan bu fotoğraf 1990’lı yıllara ait…

Pek çok siyasi ismin ve devlet adamının olduğu gibi, Murat Karayalçın da bir Kırşehir ziyaretinde gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e uğrayarak benimle uzun uzun sohbet etmişti. Kendisine Osman Bölükbaşı’ndan günümüze kadar gelen politikacıların yaptıklarını ve Kırşehirlilerin beklentilerini anlatmıştım.

Nitekim Dr. Cahit Gürses’in bin bir zorluklarla şehrin içinde Aşıkpaşa Mahallesi’nin ortasında kalan Toprak Mahsulleri Ofisi silolarının ve idari binasının bulunduğu geniş bir alanı kaldırtarak bir park yapmış, Murat Karayalçın’da bu parkın projesinde ve düzenlemesinde katkı sunmuştu. Bundan dolayı da Cahit Gürses bu parkın adını “Karayalçın Öğretmenler Parkı” koymuştu.

Bu park geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme çalışmalarının ardından adı değiştirilerek “Masal Parkı”na dönüştürüldü. Halen bu isimle hizmet veriyor.

*ŞEVKET GÜNER