1960’lı yıllar…

Bugün yıkılmış, yeri harabe şekilde duran Kırşehir Eski Devlet Hastanesi’nde görev yapan nice doktorlar tanıdım.

O yıllarda Devlet Hastanesi’nin Başhekimliğini Dr. Adem Egeli yürütüyordu. Dr. Tevfik Özenbaş da Kırşehir Sağlık Müdürü idi. Hükümet Tabibi ise bugün yıkılmış olan Valilik Binası’nın giriş katında hizmet veren Dr. Şemsettin Kodal’dı.

Terme Caddesi’nde bugün yıkılmış olan Verem Savaş Dispanseri’nin doktoru hemşehrimiz İsmail Yağızdı. Ankara Caddesi’ndeki bugün Stüdyo Aile’nin bulunduğu binanın sahibi Dr. Sami Eralp’in de burada özel muayenehanesi vardı.

Hatta Kırşehirli ünlü Bozlakçımız Muharrem Ertaş, oturduğu Bağbaşı Mahallesi’ndeki evinden çarşıya eşeğiyle gelir, Dr. Sami Eralp te eşeğin üstünde kendisini muayene eder, para almaz, hatta tedavi için ilaçlarını da temin ederdi.

İşte isimlerini yazdığımız bu doktorlarımız 24 saat hizmet vererek, Kırşehir halkının gönlünde silinmez izler bırakmışlardı.

 Aradan yıllar geçse de bu doktorlarımızın isimleri hala yaşı ilerleyen hemşehrilerimizin dillerinden düşmez.

Bu doktorlarımızdan biri olan Dr. İsmail Yağız’ın ismi hem bir caddeye, hem de Verem Savaş Dispanseri’ne verilmişti.

O yıllarda Kırşehir Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktorlarımızdan birkaçı yukarıda anılarda kalan fotoğrafta birlikte görülüyor.

Fotoğrafın sol başındaki Kadın Doğum Uzmanı Dr. Şükrü Balantekin, yanındaki Devlet Hastanesi’nin Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Adem Egeli,  onun yanındaki Kırşehir’in ilk özel hastanesini açan Genel Cerrah Dr. Rıfat Kayadelen, sağ baştaki ise Diş Hekimi Cengiz Çelikten.

*ŞEVKET GÜNER