18 Şubat 1990 tarihinde yapılan Kırşehir Belediye Başkanlığı seçimini SHP’den kazanan Dr. Cahit Gürses’i o günkü ANAP iktidarı çalıştırmamak için adeta elini kolunu bağlamıştı. 
    Kırşehir’i ölümüne seven Dr. Cahit Gürses, Kırşehir’e hizmet yapmak için her kapıyı çalıyor, gecesini gündüzüne katıyordu. 
    Gürses’in o yıllarda Kırşehir’e kazandırdığı pek çok hizmeti vardır. Bunlardan en önemlisi Aşıkpaşa Mahallesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silolarını ANAP’lı Milletvekili Kâzım Çağlayan’la el ele vererek kaldırıp, yerine devasa bir park yapmıştı. Hatta parkın yapımında katkı sunan o günkü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın adını vermiş ve yine o dönemin Kırşehirli Kültür Bakanı Gökhan Maraş’a da Aşıkpaşa ve Ahi Evran’ı Veli’nin anıtlarını yaptırmıştı. 
    İki yıl büyük sıkıntılar yaşayan Belediye Başkanı Dr. Cahit Gürses, 20 Ekim 1991 seçimlerinde Kırşehir’de SHP üç milletvekilini de alarak Anavatan Partisi de iktidarını böylece kaybetmişti.  
    Ardından 20 Kasım 1991’de o günkü Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Süleyman Demirel ile SHP Genel Başkanı Erdal İnönü 49. koalisyon hükümeti kurmuşlardı. 
    DYP-SHP iktidarı ile bir nebze olsun rahatlayan Dr. Cahit Gürses, fırsatını bulup bir gün Başbakan Süleyman Demirel’in makamına çıkmıştı. 
Benim de bulunduğum bu ziyarette Cahit Gürses’i karşısında gören Başbakan Demirel, “Buyur Başkan hoş geldin, ne talebin var?” diye sordu.
    Cahit Gürses, Başbakan Süleyman Demirel’i karşısında bulur da boş durur mu, başladı Kırşehir’in ve Belediye’nin sorunlarını tek tek anlatmaya…
    “Efendim kıtlıkta verilen dürüm bollukta unutulmazmış…” diyerek açıkça destek istemiş, Başbakan Demirel de bu taleplerinin büyük kısmını yerine getirerek, Cahit Gürses’in Kırşehir’de yaptığı başarılı hizmetlere katkı sunmuştu. 
    Daha sonraki yıllarda Süleyman Demirel Cumhurbaşkanlığı’na seçilirken, Cahit Gürses birkaç kez Belediye Başkanlığına, Milletvekilliğine aday olmuşsa da başaramamıştı.
    Yukarıda anılarda kalan fotoğrafı o gün bizzat ben çekmiştim. Bu ziyarette Başkan Gürses, Başbakan Demirel’e Kırşehir’de üretilen onx mermerden yapılmış hediyeler sunmuştu.  Şimdi Süleyman Demirel de, Cahit Gürses de aramızda değiller. 
    İkisinin de Kırşehir’e büyük hizmetleri olmuştur. Her ikisine de Allah’tan rahmetler diliyorum. 
    *ŞEVKET GÜNER