Tarih ve kültür bakımından zengin, ilim ve irfan şehrimiz Kırşehir’de geçmişte nice etkinlikler yapılırdı. Bu etkinliklere Ankara ve İstanbul’da nice değerli bilim adamları gelir, Kırşehir’in zengin tarih ve kültürünü anlata anlata bitiremezlerdi.
Ne yazık ki bu etkinliklerimiz son yıllarda giderek yok olmaya yüz tuttu. Hiç kimse gereği gibi düzenlemiyor, anmıyor, kutlamıyor. Düzenlense de amacının dışında formalite yapılıyor, onu da ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
İşte bunlardan birisi de Türk kültürünün, örf-adet, gelenek ve göreneklerinin gelecek nesillere aktarılması için geçmiş yıllarda düzenlenen bir Karacakurt Türkmen Şenliklerimizdi.
Hatırlıyorum da 2006 yılında yine Mucur ilçemizde Karakurt Türkmen Şenlikleri düzenlenmişti. Yukarıda anılarda kalan bu fotoğraf da Karacakurt Türkmen Şenliği’ne ait. Bu etkinliğe merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1998-2002 yılları arasında işbaşına bulunan 57. Hükümette Devlet Bakanı olarak görev yapan Kırşehir Milletvekili Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu, dönemin Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, akademisyenler, bürokratlar başta olmak üzere yüzlerce Kırşehirli Türkmen katılmıştı.
Her yıl Mayıs ayında geleneksel hale getirilmeye çalışılan Karacakurt Türkmen Şenliği bir süredir yaşanan pandemi dolayısıyla düzenlenemiyor. Umarız gelecek yıllarda Karacakurt Türkmen Şenliği yeniden yapılır ve yaşatılır.
*ŞEVKET GÜNER