Kırşehir’de pek çok özellikleriyle anılan ve tanınan hemşehrilerimiz vardır. 
    Bunların başında gelenlerinden birisi de Ahiliği ortaya çıkaran ve bugünlere taşıyan, bu uğurda her şeyini feda eden “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü’dür.
    Kendisi Ahilik için neler yapmadı ki?
    Ahiliği hiçbir zaman siyaset malzemesi yaptırmadı, aksine meydanlarda ya da salonlarda Kırşehir ve Ahiliği anlata anlata bitiremedi. 
Kırşehir dışına çıkarken yapıp çantasında götürdüğü yüzlerce “Ahi Dürümü” ve “Ahi Helvası”nı herkese dağıtırdı.
    Ahiliği ortaya çıkardığı yol arkadaşları Kırşehir Eski Belediye Başkanı Refik Soykut’la ve Lütfi İkiz’le pek çok ilde Ahilik ile ilgi sempozyumlar, konferanslar, paneller verdi “Ahi Baba” Karagüllü…
    Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü ve onun kadim dostu, eski tüccar terzilerimizden Mehmet Metintürk bir düğünde birlikte görülüyor.
    Mehmet Metintürk’ün “Ahi Baba” Karagüllü ile dostluğu 1950’li yıllarda Osman Bölükbaşı’nın partisinde başlamıştı. Metintürk dürüst, açık sözlü, sağlam karakterli, yiğit ve cesur bir hemşehrimizdi. 
    Hüsamettin Cindoruk’un Genel Başkanlığını yaptığı Demokrat Türkiye Partisi’nin kurucu il başkanlığını da yapan Mehmet Metintürk, partisi koalisyon ortağı olunca ve Ulaştırma Bakanlığı da bu partiye verilince Kırşehir’e ilk tren projesini ortaya atmış ve hatta sembolik bir ödenekle Bakanlığın yatırım programına bile aldırmıştı. 
    Metintürk ağabeyimiz, Kırşehir’e ve Kırşehirlilere söz söyletmez, Kırşehir için hiçbir fedakârlıktan kaçınmazdı.
    “Ahi Baba” Karagüllü ile Mehmet Metintürk’le benim de uzun yıllar süren dostluğumuz oldu.  
    Bu fotoğrafı da ben bir hemşehrimizin düğünde çekmiştim. 
    Bugün ikisi de aramızda olmayan ve yerleri hiçbir zaman doldurulamayan bu değerli hemşehrilerime ve dostlarıma rahmetler diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. *ŞEVKET GÜNER