Bir zamanlar Türkiye’nin bütün illerinde, hatta ilçelerinde bile bulunan Huzurevi Kırşehir’de ne yazık ki yoktu.

Yalnız kalmış, bakacak kimsesi olmayan Kırşehirliler bin bir zorluklarla, ya kendi imkanlarıyla sersefil yaşamaya çalışıyor, ya da birilerinin vasıtasıyla başka illerdeki huzurevlerine yerleştiriliyorlardı.

Kırşehir’de böylesine önemli bir sorun bulunduğunu gören bir grup hemşehrimiz 1985 yılında bir araya gelmişler ve Kırşehir’e bir Huzurevi Yaptırma Derneği’ni kurmuşlardı. Biz de gazete olarak o yıllarda gerek derneğin tüzüğünü, gerekse her yıl yapılan kongre ilanları hiçbir ücret almadan yayınlayarak bir nebze de olsa katkı sunmuştuk.

Derneği kurarak Huzurevi’nin yapımına başlayan hemşehrilerimiz arsasını temin etmişler, temelini atmışlar, ama halktan gerekli yardım ve desteği göremeyince başaramamışlardı.

Bunun üzerine Kırşehirli hayırsever bir dürüstlük abidesi olan, değerli insan Yeminli Mali Müşavir Timur Koca’yı Huzurevi Yaptırma Derneği’nin başkanlığına getirdiler.  

Timur Koca da bu işe kendini vakfederek, Kırşehir’e böyle bir kurum kazandırmak için gecesini gündüzüne katarak çalıştı ve çok mücadeleler vererek Kırşehir’e modern bir Huzurevi’ni kazandırdı.

Timur Koca Kırşehir’in sevilen ve güvenilir bir ismi olması nedeniyle herkes onun yanında yer aldı. Maddi ve manevi desteklerini esirgemedi ve 23 yıl sonra tamamlayıp, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e de açılışını yaptırdı.

İşte yukarıdaki bu fotoğrafta açılışın yapıldığı o güne ait.

Kırşehir Huzurevi’nin yapımını tamamlayan ve katkı sunan hemşehrilerimiz açılışı yapılan binanın önünde toplu olarak görülüyor.

İşte bu hemşehrilerimizi isim isim sizlere kısaca tanıtmak isterim.

Soldan sağa, geçtiğimiz yıl koronavirüsten kaybettiğimiz Makine Mühendisi Ömer Çetiner, Kılıçözü Sanayi Sitesi’nin eski esnaflarından Veysel Çözen, Yeminli Mali Müşavir Tahsin Üçgül, şehrimiz eski tüccarlarından Reşat Sülükçü, iş insanı Mehmet Altın, Noter Yaşar Yükselen, Kırşehir’e Huzurevi’ni kazandıran Yeminli Mali Müşavir Timur Koca, ağabeyi Avukat Doğan Koca, Kırşehirli iş insanı Ömer Deli, Eczacı Osman Gökbulut, Mimar Mustafa Özdemir, Kırşehirli iş insanı Galip Coşkuntuna.

Bugün aramızda olmayan hemşehrilerimize Allah’tan rahmet, yaşayan hayırsever dostlarımıza da sağlık ve esenlikler diliyorum.

*ŞEVKET GÜNER