19 yıl önce 91 yaşında kaybettiğimiz büyük mütefekkir, şair, hukukçu yazar Celâl Tekiner her yıl böylesi sonbahar aylarında ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği)’nin Kırşehir Kurucu Başkanı, gazetemiz yazarı hukukçu-avukat, şair Adil Vahaboğlu ile sık sık Çuğun Gölü  kıyısında buluşur, doğa ve göl manzara arkasında hoş sohbet ederdi.
Kırşehir’de temiz, şık giyimi ile bilinen, ömrünün son yıllarını kırda kıraçta, doğada gezerek geçiren Celâl Tekiner vefatına kadar gazetemizde “Kırşehir’le ilgili yazılar kaleme almış, okuyan, araştıran biriydi. 
Kafasına yatmadığı ve yanlış yaptığını gördüğü söz ve davranışlarından dolayı nice Cumhurbaşkanlarına, Genel Kurmay Başkanlarına, Başbakan, Meclis, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi Başkanlarına telgraf çekip, ülke sorunlarını dile getirirdi. 
Hatta bu nedenle de birkaç kez yargılanmış, hepsinde de hukukçu kişiliği ile verdiği savunmayla beraat etmişti.
Katışıksız, tavizsiz, ölümüne dek Atatürkçüydü. Atatürkçü Düşünce Derneği Kırşehir Şubesi’nin müdavimlerindendi. Dernekte sürekli olarak okuyup, yazdığı için derneğin pek az kişiye verdiği anahtarlarından biri ondaydı. 
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta Celâl Tekiner, ADD’nin Kurucu Başkanı Adil Vahaboğlu ile birlikte yine bir gün Çuğun’da görünüyor.
*ŞEVKET GÜNER