Bir zamanlar CHP’li bir imamımız vardı, İl Genel Meclisi Üyesi: Mahmut Ekici.
Bundan 30 yıl önce SHP’den Kırşehir İl Genel Meclisi Üyesi seçilen, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da amcası olan Mahmut Ekici Hoca çok hoş sohbet, nüktedan birisiydi. 
Bizim gazeteye sık sık gelir, İl Genel Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verir, toplantılarda geçen kulis bilgilerini bizlere naklederdi.
Sonra beni ikna eder, koluma girer, “Gazetecim gel seninle Belediye’nin önünden Hükümet Konağı’na kadar şöyle bir gidip gelelim” derdi.
“Hayrola Hocam bu caddede ne var?” derdim, o da “Ule oğlum perdenin arkasında bizi izleyen bazıları var ki onların karnına sancı girsin, ne konuştuklarımızı merak etsinler! Hem gazetecim, ben onları siyasette sulağa indireceğim” derdi.
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafı gazetemiz yazarlarından Dursun Yastıman ağabeyimizle birlikte bugün yıkılıp yerle bir edilen, Kırşehirlilerin hâlâ bir umut olarak yeniden Hükümet Konağı olarak yapılması beklediği Valilik Binası önünde Mahmut Ekici hocamızla birlikte bir tören sonrası çekinmiştik. Sol baştaki Dursun ağbi, ortadaki Mahmut hocam ve sağ baştaki ben. 
Bugün aramızda olmayan Mahmut Hocamıza Allah’tan rahmetler diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER