Bugünkü Kırşehir’le, eski Kırşehir’i kıyaslayınca arada çok büyük fark olduğunu görüyorum.
Eskiden Kırşehirliler böyle miydi?
Müteşebbis ruhlu, memleket sevdalısı hemşehrilerimiz vardı.
Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf Odaları Birlik Başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, şehrin ileri gelen tüccar ve sanayicileri her ay mutlaka yemekli toplantılarda bir araya gelirler ve memleket meselelerini görüşürlerdi. 
O toplantıda herkes söz alır konuşur, Kırşehir’de gördüğü eksiklikleri, yanlışlıkları dile getirir, yapılması gerekenler üzerinde görüş ve düşüncelerini ifade ederlerdi.
Bu toplantıların neticesinde Kırşehir’e mutlaka bir şeyler kazandırılır, tüccarların ve sanayicilerin yaşadıkları sorunlar çözümlenirdi. Bu toplantıların çoğuna ben de katılırdım. 
Bu toplantılar Kervansaray Oteli’nde, Şehir Kulübü’nde, şehirde faaliyet gösteren Yeşilliler, Meytaş, Oralsan gibi fabrikalarda, ya da o yıllarda meşhur yemekleri ile tanınan Ahmet Gevrek’in Restoranında yapılırdı. 
İşte yukarıda anılarda kalan bu fotoğraf ta böyle bir toplantı öncesine ait…
Kırşehir’in ilk müteşebbis insanlarından, dönemin Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan ve bu görevini yaklaşık 30 yıl sürdüren, aynı zamanda Meytaş ve Çemaş’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz İhsan Yeşilli’nin Caferağa Çiftliği’ndeki fabrikasında yapılan bir toplantı sonrası çekilen bu fotoğraftaki hemşehrilerimizi sizlere kısaca tanıtayım.
Soldan sağa…
İlk baştaki bendeniz Şevket Güner, yanımdaki siyah gömlekli “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü, onun yanında oturan, 1973-1980 yılları arasında CHP’den Kırşehir Belediye Başkanlığı yapan ve uzun yıllar gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de köşe yazıları yazan Orhan Baycan, onun yanında oturan gazetemiz yazarlarından Hukukçu-Şair Celâl Tekiner, ayakta duran gazetemiz yazarlarından Gazeteci-Yazar Dursun Yastıman, onun yanındaki Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İhsan Yeşilli, onun yanındaki ayakta duran Oralsan A.Ş. Genel Müdürü İhsan Gülkınık, en sondaki ise o yıllarda Kılıçözü Sanayi Sitesi Yaptırma Kooperatifinin Başkan Yardımcısı, tüccar ve Kırşehirspor Genel Kaptanı Mustafa Altınordu. 
Bu değerli hemşehrilerimizin pek çoğu bugün aramızda değiller. Sadece İzmir’de yaşayan ve bugün hala gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e tarihi nitelikle yazılar yazan Gazeteci-Yazar Dursun Yastıman, halen Antalya’da yaşayan Mustafa Altınordu ile bendeniz Şevket Güner hayatta.
Aramızda olmayan bu hemşehrilerimize rahmet, diğer dostlarımıza sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.
Tabi gönlüm istiyor ki bugünkü Kırşehir’in il yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Kırşehir’in ileri gelen sanayicileri, tüccarları ve ekonomisine yön veren insanları sık sık bir araya gelsinler, güçlerini birleştirsinler Kırşehir’e yeni sanayi ve üretim tesisleri kursunlar, Kırşehir’in sorunlarının çözümüne katkı sunsunlar. 
*ŞEVKET GÜNER