6 Şubat 2002 tarihinde aramızdan ayrılan Kırşehirli hemşehrimiz, ünlü siyasetçi, Türk siyasetinin duayeni, Anadolu’nun Yeleli Aslanı, büyük Türk Milliyetçisi, Millet Partisi’nin kurucu efsane genel başkanı, Osman Bölükbaşı vefatından birkaç ay önce Kırşehir’e gelmiş ve doğduğu toprakları ziyaret etmiş, hemşehrileriyle helalleşmiş ve siyasette bitmez tükenmez anılarını anlata anlata bitirememişti.
20 gün benim de her gün beraber olduğum Osman Bölükbaşı ile ilgili nice anlarım olmuştu. Kendisine neler sormadım ki?
Osman Bölükbaşı siyaset yaptığı 1950’li yıllarda sanatçı Behiye Aksoy ile yaşanan şarkı sözü diyaloğundan tutun da Ankara’daki Göl Gazinosu’nda ağırladığı nice Kırşehirli hemşehrileriyle geçen beraberliklerini bizlerle paylaşmıştı. 
Bir asra yakın Türk siyaset sahnesinde pek çok kahraman barındırdı, ama çoğu bir dürüstlük abidesi, namuslu ve şerefli siyaset mücadelesi vermiş ve kendi hür iradesiyle politikaya veda etmiş Kırşehirli Osman Bölükbaşı gibi olamamıştır.
Hemşehrimiz Bölükbaşı, siyasette yaşadığı pek çok vefasızlığı da anlatmıştı. 
Bölükbaşı aday gösterip milletvekili seçtirdiği, ama daha sonra istifa ederek başka partiye gidenlerden bıkmış olmalı ki “Bağrım Karacaahmet Mezarlığı’na döndü. Ben bunlara seçim meydanlarında yemin ettirmiştim. ‘Başka partiye geçersem avradım boş olsun’ dedirtmiştim. Onlar benim partimden, benim sayemde seçildi, ama namusunu ortaya atıp, başka partilere gittiler” demişti.
Bölükbaşı’yı yakından tanıyan pek çok hemşehrimizden şimdi aramızda olmayan Hacı Mehmet Gülten, “Ali Baba” Mustafa Karagüllü, Mehmet Metintürk gibi büyüklerimiz derlerdi ki, “Bugünkü Meclis’te böyle Osman Bölükbaşı gibi bir yeleli aslana ihtiyaç var. Öyle bir aslan olsa idi hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz, yanlış yapanların ipliğini pazara çıkarırdı…”
Böyle haklı söze ne denir?
İşte yukarıda anılarda kalan fotoğrafta Osman Bölükbaşı Kırşehir’e son kere geldiği Grand Hotel Terme’de ben çekmiştim. 
Şimdi aramızda olmayan bu efsane Kırşehirli politikacıyı rahmetle anıyorum.*ŞEVKET GÜNER