Kırşehir’de ne valiler tanıdım, devlet adamıydılar…
    Ne valiler tanıdım devletin değil, iktidarın valisi oldular!..
    Devletin valisi olanlar Kırşehir’e kalıcı hizmetler yaptılar, hala unutulmadılar.
    İşte Kırşehir’de sanayileşmenin öncülüğünü yapan, o günkü orta ölçekli fabrikaların kurulmasına önderlik eden, Cumhuriyetimizin 50. Yıldönümünde bugün yıkılıp yerle bir edilen, her gün Kırşehirlilerin bağrına hançer gibi batan, kimilerine hatıralarına boğulup gözyaşı döktüren tarihi Hükümet Konağımızın önüne Atatürk Anıtı’nı yaptıran rahmetli Valimiz Mustafa Bezirgân…
    Ne büyük adamdı. 
    Eşiyle birlikte Kırşehir’i yaya olarak dolaşan, Kırşehir’e hizmet yapmak için gecesini gündüzüne katan, hatta Kırşehirsporumuzu da kuran Vali Mustafa Bezirgân…
    Vali Mustafa Bezirgân’ın 29 Ekim 1973 tarihinde Hükümet Konağı’nın önüne Kırşehir halkından topladığı paralarla yaptırdığını unutan bir Vali, Hükümet Konağı’nı yıkılıp yenisinin yapılması sırasında bu Atatürk Anıtı’nı İl Özel İdare deposuna kaldırma girişiminde bulunmuş, daha sonra gazete olarak bizlerin ısrarları ve tepkileri sonucu yeniden bugünkü Valilik Binası önüne sıkıştırılarak koymak zorunda kalmıştı.
Bugün ağaçların arasında gizlenmiş gibi duran Atatürk Anıtı’nın 29 Ekim 1973 tarihinde açılışı yapılmış, ben de bu tarihi fotoğrafı çekmiştim. 
Atatürk Anıtı’nın yaptırılması komitesin içinde yer alan ve fotoğrafta bulunanları kısaca tanıtalım.
Fotoğrafın sol başındaki o günkü Belediye Başkanı Orhan Baycan, yanındaki Vali Mustafa Bezirgân, yanındaki Jandarma Alay Komutanı Kilisli Necati Kurtuluş, yanında ismini hatırlayamadığım bir kamu görevlisi, onun yanındaki Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Devecioğlu, yanındaki Halk Eğitim Başkanı Sami Can ve çalışanları.
Bugün hiç birisi aramızda olmayan, ama Kırşehirlilerin hizmetleriyle unutmadığı bu değerli Kırşehir yöneticilerinin hepsine Allah’tan rahmet diliyor, hepsini saygı ve şükranla anıyoruz. 
*ŞEVKET GÜNER