Şu yukarıdaki fotoğrafa bakınca neler hatırladım neler…
    1995 yılında yapılan seçimlerde Kırşehir yine demokrasi örneği vererek, hiçbir partiye birden fazla milletvekili kazandırmamıştı. İktidar partisi ANAP’a önce iki, sonra üç milletvekili veren Kırşehirliler, istediğini elde edemeyince, 1991 seçimlerinde bu kez muhalefetteki SHP’ye üç milletvekilini vermişti.
    Biz 1980 ihtilalinden sonraki tüm seçimlerde “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak Kırşehir’den milletvekili seçilenleri bir araya getirir, fotoğraflarını çekerdik. Onlar da bir araya gelince siyasi görüş ve düşüncelerini bir kenara bırakıp, Kırşehir için birlik ve beraberlik içinde olacaklarının mesajı verirlerdi. 
İşte yukarıda anılarda kalan fotoğrafta 1995 seçimlerinin ardından TBMM’ye gönderdiğimiz Kırşehir Milletvekilleri…
Fotoğrafın sol başındaki İstanbul’daki işadamı Sadettin Demir’in oğlu Ömer Demir. MHP’nin Türkiye Barajı’nı aşamadığı için Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu’nun yerine Kırşehir’den Milletvekili seçilmişti.
Ortadaki Kırşehirlilerin adına türküler yaktığı, soyadı gibi “altın” olan ve milletvekili görevini sürdürürken genç yaşta kaybettiğimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Altın. 
Sağ baştaki ise MHP’nin baraj altında kalmasıyla birlikte Refah Partisi’nin Kırşehir’den ilk milletvekili çıkardığı Cafer Güneş. 
Kırşehir’in bu üç milletvekili, görev süreleri içinde sık sık bir araya gelirler, Kırşehir’in sorunlar konusunda ortak hareket ederlerdi. 
Şimdi hatırlatmak gerekirse son yıllarda Kırşehir’den seçilen milletvekilleri aynı partiden olmalarına rağmen doğru dürüst bir araya gelip, ortak hareket edebildiler mi? Birbirlerinin kuyularını kazıp, hizmetlerini engellediler!
Hala da bir araya gelemiyorlar. Üstelik seçimi kaybettikten sonra Kırşehir’i hepten unuttular! Ama ne acı ki Kırşehirlilerin sayesinde milletvekili oldular, binlerce lira maaş alıyorlar!
Bugün TBMM’de Kırşehir’in iki milletvekili var. Acaba Kırşehir’in ortak menfaatleri konusunda hiç bir araya geldiklerini gören var mı?  Tam tersine Kırşehir konusunda bile ayrı düşüyorlar, Kırşehirlileri ötekileştiriyorlar, kutuplaştırıyorlar!
2,5 yıldır görev yapan bugünkü milletvekillerinin görev süresinin bitmesine şunun şurasında ne kaldı ki? Belki yıl sonunda bir erken seçim olasılığı ile onların hali ne olur onu da zaman gösterecek…
*ŞEVKET GÜNER