Yukarıda anılarda kalan fotoğraf bana neler hatırlattı neler…
Dr. Cahit Gürses’in ANAP iktidarının devletin bütün imkânlarını seferber etmesine rağmen SHP’den Kırşehir Belediye Başkanı seçilmesi ANAP’ta büyük şok etkisi yaratmıştı.
Öyle ki dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut Kırşehir’de seçimi kazanmak uğruna Kırşehir Şeker Fabrikası’nın temelini bile atmış, hatta neredeyse Bakanlar Kurulu’nu Kırşehir’de topluyordu. Her gün bir bakan Kırşehir’in cadde ve sokağında ANAP’a oy almak için her türlü vaadi veriyordu.
Kırşehir halkı bütün vaadlere ve verilen sözlere inanmamış olacak ki, Türkiye’ye bir demokrasi dersi daha vererek muhalefetteki SHP’nin adayı Dr. Cahit Gürses’i Kırşehir Belediye Başkanı seçmişti.
Göreve gelir gelmez eli kolu bağlanan Cahit Gürses, bu engelleri tek tek aşmak için neler yaptı neler…
Cahit Gürses’i önce iktidardaki ANAP Milletvekilleriyle, sonra İl Başkanı Muzaffer Tekeli ile bir araya getirdik. 
Kırşehir’e hizmet getirmek için bütün engelleri aşan Cahit Gürses, bunda da başarılı oldu ve döneminde pek çok kalıcı eser ve hizmet bıraktı…
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta Belediye Başkanı Cahit Gürses, 1990 yılında Kırşehir’de ANAP İl Başkanlığı yapan Muzaffer Tekeli ile Belediye’nin bir hizmetinin açılışında bir araya geldiğinde gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in objektifine takılmıştı. 
Bugün her iki başkan siyasetin dışında olsalar da dostlukları hala devam ediyor. Bu dostluk sayesinde Gürses ve Tekeli o yıllarda Kırşehir’e kazandırdıkları eserlerle anılıyor.
Umarız bu fotoğraf günümüzde Kırşehir Belediye Başkanlığı ile İktidar Partisi AK Parti’nin başında görev yapanlara da örnek olur. 
*ŞEVKET GÜNER