Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Kırşehir’in yetiştirdiği değerli bilim adamı, hayırsever hemşehrimiz, benim değerli büyüğüm, saygıdeğer ağabeyim Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’yü çok sevdiği Kırşehir’de toprağa verdikten sonra anılarım beni nerelere götürdü.

Kırşehir’de onu tanıyan, bilen, seven dostları ne zaman İstanbul’a gitseler onun evine uğramadan, onu görmeden edemezlerdi. Bu nedenle İlhan Ağbinin evi Kırşehirli hemşehrilerinin uğrak yeriydi. Ben de ne zaman İstanbul’a gitsem Kadıköy Moda’daki evinde mutlaka onu ziyaret eder, onunla birlikte Kırşehir’i yad ederdik.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da Kırşehirli dostlarla bir araya geldiğimizde hep birlikte yine hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü ağabeyimizi evinde ziyaret etmiştik.

İstanbul’daki Kırşehirlilerin yıllarca değnekçiliğini yapan, onları yıllarca Kırşehir Gecelerinde bir araya getiren hemşehrimiz Şemsi Yastıman’ın vefatından sonra şimdi bu görevi ondan devralan Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı’nın Kurucu Genel Başkanı Galip Demir’in oğlu Sayın Süleyman Demir ile Kırşehir’de yarım asra yakın doktorluk yaparak sağlık hizmeti veren ve bir ayağı Kırşehir’de olan hemşehrimiz Dr. Erdal Ahat’la birlikte gittiğimiz ziyarette İlhan Ağabeyimiz bizlere neler anlatmıştı, neler…

İlhan ağbi duygulanarak anlatırken, Aşık Paşa’nın “Garipname”sinden tutun, Kırşehir’e kazandırdığı okullardan, İkizarası’ndan, Üzgöz’den, Kayabaşı’ndan, Büngüldek’ten, Dipsiz Göl’den, Kıssıkkaya’ya kadar geçen anılarını bizimle paylaşırdı.

İşte yukarıdaki anılarda kalan fotoğraf ta onlardan birine ait.

Fotoğrafın sol başındaki oturan bendeniz Şevket Güner, yanımdaki ağabeyim geçen hafta kaybettiğimiz çok değerli büyüğümüz, Kırşehir aşığı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, onun arkasında ayakta duran İstanbul’daki Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Demir, sağ baştaki ise Dr. Erdal Ahat.

Buradan bir kez daha İlhan Ağbimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun.

*ŞEVKET GÜNER