Yukarıda anılarda kalan fotoğraf 1990’lı yıllara ait. 
    Kırşehir’in Yeşilli köyünden gelip bakkal olarak ticarete atılan ve daha sonraki yıllarda Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın başkanlığına seçilen ve bu görevini çeyrek asır sürdüren İhsan Yeşilli ağabeyimizi geçen hafta 90 yaşında kaybettik.
    İhsan yeşilli ile ilgili geçmişte nice yazılar kaleme aldım. 
İhsan Ağbi’nin ticari, siyasi bütün yaşamını çok yakından bilenlerden birisi olarak onun Kırşehir için verdiği mücadelelere de çok yakından tanığım,
Geçtiğimiz yıllarda kendisiyle yaptığım bir söyleşide Kırşehir için üzüntüsünü şöyle dile getirmişti İhsan Ağbi:
“Kırşehir kalkınsın, Kırşehir sanayileşsin, Kırşehir iktidarların yanında yer alarak büyüsün istedim. Kırşehir’de göç dursun, Kırşehir’in nüfusu artsın istedim ama çok geç kaldık. Kırşehir’de ne yazık ki birlik ve beraberliğimizi bir türlü sağlayamadık. Çekememezlik maalesef iliklerimize kadar işlediği için bir türlü sanayileşemedik, büyüyemedik. Kırşehir’de yükünü tutan büyük illere gidip, daha da büyürken, biz Kırşehir’de kaldık, Kırşehir büyüyüp, gelişip kalkınsın derken bizler silinip gittik.”
İhsan Ağbi çok haklıydı. Yokluk ve yoksulluğu yaşayan İhsan Ağbi’nin kurduğu fabrikalarda binlerce kişiye iş ve aş verdi, ama onun kıymetini bilemedik.
İhsan Ağbi’nin şehrimiz Kuşdilli Mahallesi’ndeki Caferağa Çiftliği mevkiinde kurduğu, hatta kendi elektriğini bile üreten fabrikalarına İstanbul’dan işadamı Muzaffer Mermer, Rıza Kutlu Işık, Ahmet Uğurlu, Zeki Sayın, “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü, Ahmet Aslan, Ali Ardıç, Orhan Baycan, Celâl Tekiner, Mehmet Yılancı ve daha başka hemşehrilerimizle kim bilir kaç defa gitmiş, burada kurulan sofralarda yer almıştık. Hep Kırşehir ve sanayileşme konuşulurdu. 
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta benimle birlikte İhsan Yeşilli ağabeyimiz Kırşehir eski Belediye Başkanı Kemal Hotomaroğlu ile birlikte bir törende görülüyor. 
Bugün ikisi de aramızda olmayan İhsan Yeşilli ile Kemal Hotamoroğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 
*ŞEVKET GÜNER