Kırşehir’in en eski tüccarlarından, büyüğümüz, ağabeyimiz, dostumuz, 1972-1973 ile 1981-1982 yılları arasında Kırşehirspor'da kulüp başkanı olarak görev yapan, o yıllarda Kırşehir'in sayılı tüccarlarından olan Hacı Mehmet Gülten’i 4 yıl önce 20 Ocak 2017 tarihinde 97 yaşında kaybetmiştik.
Aşıkpaşa Mezarlığı’nın ana giriş kapısından yukarı çıkan ve 100 metre ilerdeki Hacı Mehmet Gülten’in kabrini ziyaret eden dostları, “Ey Hacı Ağbi ne hoş sohbet insandın. Çok beraber dostluğumuz oldu. Ticari hayatında gördüklerini, yaşadıklarını anlatırdın da hepsi de bizler için ibretlik olaylardı. Yakın dostlarınla İstanbul’a gittiğinde Vehbi Koç’la yaşadığın bitmez tükenmez anılarını nasıl unuturuz? Vehbi Koç ve Bernar Nahom’un fotoğraflarını hala bir vefa olarak nasıl da cebinde taşırdın” diyerek dua okudular.
Hacı Ağbinin dilinden düşürmediği ve kendisini bulduğu Mucurlu hemşehrimiz Kamil Bozdağ’ın yazdığı “Ne sevincin ömrü varmış, Ne gün gören çok aşarmış, Meğer hayat bir masalmış, Zevk-i sefa yalan imiş. / Kaçan fırsat elde kuşmuş, Her şey fani, hayat boşmuş, Mecnun, Kerem boşa coşmuş, Yalan dünya yalan imiş. / Hani Harun malı nitmiş, Hani Lokman canı nitmiş, Hani Cengiz şanı nitmiş, Yalan dünya yalan imiş” şarkısını az mı dinlemiştik kendisinden…
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta görüldüğü gibi Hacı Mehmet Gülten ağabeyimizi nice bitmez tükenmez günler yaşamıştık. 
Biz de bu vesile ile Hacı Mehmet Gülten ağabeyimizi 4’ncü ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. * ŞEVKET GÜNER