26 Mart 1989 seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanlığı seçimini iktidardaki ANAP kaybetmiş, SHP’den Mehmet Ali Yapıcı kazanmıştı. Ancak Mehmet Ali Yapıcı’nın seçimden 7 ay sonra geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi ile de boşalan Kırşehir Belediye Başkanlığı için 18 Şubat 1990’da ikinci bir seçim yapılması kararı alınmıştı.

SHP ön seçimle adayını Devlet Hastanesi’nde Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Cahit Gürses olarak belirlerken, iktidar partisi ANAP’ın Belediye Başkan adayı ise Köy Hizmetleri’nde Bölge Müdürü olarak görev yapan İzzet Yıldırım olmuştu.

İktidar Partisi ANAP’ın Genel Başkanı Yıldırım Akbulut, neredeyse Bakanlar Kurulu toplantısını Kırşehir’de yapıyormuş gibi her gün bir bakanını Kırşehir’e gönderiyor, bu bakan da çarşı pazar, kar-kış, çamur demeden cadde, sokak, mahalle mahalle geziyor ve iktidarla bir olmanın önemine dikkat çekiyor ve ANAP’ın adayı İzzet Yıldırım’ın kazanması için oy istiyordu.

Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmak isteyen ANAP, bunun için devletin bütün imkânlarını seferber etmiş, hatta geçen yıl 14 Nisan 2021’de kaybettiğimiz dönemin Başbakanı Yıldırım Akbulut Kırşehir’e gelerek Şeker Fabrikası’nın temelini bile atmıştı.

Türkiye’de tek seçim olması nedeniyle SHP de seçilen büyükşehir belediye başkanlarını Kırşehir’e gönderiyordu. SHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik te SHP’nin Belediye Başkan adayı Dr. Cahit Gürses’e destek veriyorlardı. Gündüzleri Kırşehir’in Cadde ve sokaklarında dolaşıyor, akşamları da bugünkü Coşkuntuna Oteli olan Kervansaray Oteli’nde konaklıyorlardı.

İşte yukarıda anılarda kalan fotoğrafta 1990 yılında o günlere ait. Bu fotoğrafta bulunan Fatma Girik te o yıllarda Kırşehir’e gelerek günlerce Dr. Cahit Gürses’e Belediye Başkanlığını kazanması için destek vermişti.

Bugün 79 yaşında aramızdan ayrılan Fatma Girik’e rahmet dilerken, bugün Musa Gül Hastanesi’nde hemşehrilerine sağlık hizmetleri vermeye devam eden Dr. Cahit Gürses’e de sağlıklar diliyorum. 

*ŞEVKET GÜNER