1963 yılında Kırşehir Devlet Hastanesi’nde diş hekimliğine başlayan ve 1967 yılında buradan istifa ederek Ankara Caddesi, Dr. Sami Eralp Apartmanı altında kendi özel muayenehanesi açan Diş Hekimi Cengiz Çelikten 1992 yılında Kırşehir Belediye Başkanı Cahit Gürses’in teklifi üzerine Kırşehir Belediyesi’ne geçti ve burada açılan diş hekimliği polikliniğinde Kırşehir halkına hizmet verdi.

                1996 yılında emekliye ayrılarak köşesine çekilen Diş Hekimi Cengiz Çelikten’i Kırşehir’de tanımayan yoktur.

                Yukarıda anılarda kalan fotoğrafta Cengiz Çelikten vatani görevini yedek subay olarak Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde yaparken, babasının Ceza Mahkemeleri Başkatibi olarak görev yaptığı Eskişehir’e de zaman zaman gidip gelirdi.

                1961 yılında çekilen bu fotoğrafta Cengiz Çelikten’in anne ve babasının ziyaret gününe ait. Sol baştaki annesi Samiye Çelikten, ortadaki kendisi, sağ baştaki ise babası İbrahim Çelikten.

                Baba İbrahim Çelikten 1974’te Eskişehir’de vefat etti ve Aşıkpaşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Annesi Samiye Çelikten de 1998 yılında Kırşehir’de Cengiz Çelikten’in yanında 78 yaşında vefat etti. Annesi de babasının Aşıkpaşa Mezarlığı’ndaki kabrinin yanında toprağa verildi.

*ŞEVKET GÜNER