Anılarda kalan yukarıdaki fotoğraf 8 Haziran 1966 Çarşamba günü çekilmiştir. 
Bu fotoğrafı bana Kırşehir’in en eski fotoğraf stüdyosu sahibi Arif Çoban verdi. Zaman zaman gazetemize fotoğraf desteği veren Arif Çoban’a yeri gelmişken teşekkür ediyorum.
27 Mayıs 1960 ihtilâlinden sonra devlet başkanlığı görevini üstlenen Cemal Gürsel rahatsızlığı sebebiyle görevden ayrılınca Türkiye Büyük Millet Meclisi 28 Mart 1966 günü eski genelkurmay başkanı senatör Cevdet Sunay’ı cumhurbaşkanı seçmişti. Sunay’ın cumhurbaşkanı olması için önce TBMM üyesi olması gerekiyordu. Bunun için de Nevşehirli tabiî senatör Dr. Ragıp Üner istifa etmiş, yerine Cevdet Sunay getirilerek parlâmento üyesi yapılıp cumhurbaşkanı olmasının yolu açılmıştı.
Sunay’ın görevde kaldığı dönemde yakın temasta olduğu ve uzun süre kendisiyle çalıştığı kişi tabiî ki Başbakan Süleyman Demirel’di. Demirel bu dönem için “Beş yıl Cumhurbaşkanı Sunay ile rahat çalıştık. Birbirimizi iyi anlıyorduk. Çankaya ile hükûmet arasındaki bu uyum Türkiye’ye pek çok şey kazandırmıştır” ifadelerini kullanmıştı.
Cevdet Sunay göreve geldikten kısa bir süre sonra ziyaret ettiği Kırşehir’de Terme Kaplıcaları’na da uğramıştı. Sunay’ın kaplıcayı ziyaretinde gazeteci ağabeyimiz Dursun Yastıman da bulunuyordu. Bu fotoğraf günümüzün yaşayan efsane fotoğrafçısı Arif Çoban’ın objektifine böyle takılmıştı.
İşte bu ziyaret sırasında çekilen fotoğraftakileri kısaca tanıtayım. Fotoğrafın sol başındaki Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü Dr. Tevfik Özenbaş, arkası dönük olan ve yüzünün yarısı gözüken kır saçlı kişi diş hekimi Cengiz Çelikten’in kayınbabası Kırşehir Valisi Namık Sezgin, yanındaki sırtı dönük beyaz saçlı kişi Arif Çoban’ın dayısı Kırşehir’in en kibar ve en dürüst esnafından Hacı Reşat Sülükçü, onun yanındaki siyah saçlı, konuşurken kendisine “Ağbi” diye hitap edince Sunay’ın tebessümle karşıladığı Kırşehir’in eski sarraflarından, Terme Kaplıcası’nı lokantacı Hamdi Çetintürk’le birlikte işleten “Memiş’in Hasan” lâkaplı Hasan Yüceer, karşısında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay ve arkasında başyâveri, hemen yanında sivil savunma müdürü emekli binbaşı Zeki Şenol, onun yanında “Yeni Kırşehir” gazetesi sahibi ve ulusal gazetelerin muhabiri gazeteci ağabeyimiz Dursun Yastıman, en sağda yüzü yarım görünen bıyıklı kişi gazetecilerin “Zehir Hafiye” lâkabını taktıkları İçişleri Bakanı Dr. Faruk Sükan...
Kırşehir’in şifa kaynağını yerinde gören ve bir bardak suyunu da içen Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay herkesi Terme Kaplıcası’nda banyo yapmaya ve şifalı sularını içmeye davet etmişti.
Cumhurbaşkanı Sunay’ın Terme Kaplıcası’nı ziyaretine ulusal gazetelerin muhabirliklerini yapan Dursun Yastıman, Orhan Baycan ve dayısı Nejat Sülükçü ile birlikte Arif Çoban dostumuz da katılmış ve Kodak Rollefleks fotoğraf makinesiyle bu resmi çekmişti.
Bugün aramızda olmayan başta beşinci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, eski Valimiz Namık Sezgin olmak üzere diğer Kırşehirli hemşehrilerimize rahmet diliyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Yaşayan hemşehrilerimize de sağlık ve mutluluk dolu uzun ömürler diliyoruz.
*ŞEVKET GÜNER