12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından 1982 yılında Kırşehir’e Vali olarak atanan Mardinli Aydın Özakın’ı yakından tanıyanlardan birisi de ben oldum. 
Aydın Özakın, Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra birçok ilçede Kaymakamlık, mülkiye müfettişliği yapmış ve 1978-1979 yılları arasında Muş Valiliği, 1981-1982 yılları arasında da Malatya Valiliği görevlerinde bulunmuştu. 
1982 yılında Kırşehir Valiliği görevine getirilen ve 1984 yılına kadar bu görevini sürdüren Vali Özakın iyi bir Atatürkçü, aydın, demokrat, görevine düşkün, titiz, çalışkan ve dürüst bir kişiliğe sahipti.
Türkiye’nin askeri darbeden sıyrılıp yeniden demokrasiye geçmesiyle birlikte iş başına gelen Turgut Özal hükümeti Vali Aydın Özakın gibi tüm il valilerini merkeze çekmişti ve yerine yeni valiler atamıştı. 
Bu çerçevede Özakın’ın yerine Keskin Kaymakamı olarak görev yapan Fikret Güven Vali olarak Kırşehir’e atanmıştı. 
Görev süresi içinde sık sık görüştüğüm, birlikte çalıştığım Vali Aydın Özakın, Kırşehirlilerle sık sık bir araya gelir, Kırşehir’e yatırım kazandırmak için sanayici ve işadamlarına önderlik eder, sorunlarının çözümüne katkı sunardı. Hatta bir dönem ortada kalan Kırşehirspor’un Başkanlığını bile yürütmüş ve sonra da bu görevi Hacı Mehmet Gülten’e devretmişti. O yıllarda Valilerin direktifleriyle pek çok daire müdürü Kırşehirspor’un yönetimlerinde görev alırlardı. 
Yukarıda anılarda kalan fotoğrafı 1982 yılında eski Hükümet Konağı önünde bizzat ben çekmiştim. Vali Özakın fotoğrafta bazı daire müdürleri ile birlikte görülüyor.
Soldan sağa: Bayındırlık ve İskan Müdürü Erol Tunç, Toprak Su Müdürü Timur Süsal, Vali Aydın Özakın, DSİ Müdürü Yücel Ardıç, YSE Hizmetleri Müdürü Tevfik Büyükakkaş ve Toklumen Köyü Muhtarı Celal Kocamış. 
Bundan 39 yıl önce Kırşehir’de görev yapan ve halen hayatta olan Vali Aydın Özakın ile diğer daire müdürlerine sağlık ve esenlikler, aramızda olmayanlara rahmet diliyorum.
*ŞEVKET GÜNER