Bundan 22 yıl önce kaybettiğimiz Anadolu rock ve pop müziğinin önde gelen ismi, besteci, söz yazarı ve TV programcısı Barış Manço Kırşehir’e de birkaç kez gelmişti.
7’den 77’ye herkesin sevgisini kazanan Barış Manço, vefatından bir yıl önce İstanbul’daki Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı Kurucu Genel Başkanı değerli hemşehrimiz Galip Demirle birlikte Ahilikle ilgili İstanbul’da çekimler yaptıktan sonra Ahi Evran’ın metfun bulunduğu Kırşehir’e gelmişlerdi.
Kırşehir’de “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü ve benimle birlikte Ahi Evran Türbesi’ni ziyaret eden Barış Manço, Cacabey Meydanı’nda da çekimler yapıp, Kırşehirlilerle sohbet etmişti. 
“Ahi Baba” Mustafa Karagüllü, Barış Manço’yu rica minnet ikna ederek Kesikköprü Kervansarayı’na çekimler yapmaya götürmüştü. 
Barış Manço’nun aracı ile Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı Kurucu Genel Başkanı Galip Demir, “Ahi Baba” Mustafa Karagüllü ve ben Kesikköprü Hanı’na vardık. 
Hanın kapısını açan Karagüllü, “Buyurun Barış Bey” dedi.  Barış Manço önde, biz arkada hana girdik. Hanın hali içler acısıydı. 
Barış Manço hanın ortasında etrafı şöyle bir izledikten sonra, “Programda olmayan böylesi bakımsız, harabe, mekruh bir yeri çekip tanıtamam” diyerek sinirlenip dışarı çıkmıştı.
Barış Manço kameramanla birlikte kullanılmayan eski Kesikköprü’nün üzerine çıkarak Kırşehir ve Kesikköprü İpekyolu ile ilgili bağlantılar kurarak bilgiler verdi ve birlikte Kırşehir’e döndük.
İyi bir Ahi olan Barış Manço’nun, zaman zaman İstanbul’da Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı’nı ziyaret ederek, Genel Başkan Galip Demir’le Ahilik üzerine doyumsuz sohbet ettiğini biliyorum.
22 yıl önce kaybettiğimiz Barış Banço’yu rahmetle anıyoruz. 
Yine Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı’nı Kırşehirli dostlarıyla birlikte kurarak Türk esnaf ve sanatkârına, Ahiliğe çok büyük emekler veren ve 11 Eylül 2007 tarihinde kaybettiğimiz değerli insan Galip Demir’i de şükranla anıyor, rahmetler diliyoruz.
Galip Demir’in vefatından sonra Ahilik Araştırma ve Kültür Vakfı’nın çalışmalarını oğlu Süleyman Demir büyük bir özveriyle, çok büyük emek ve katkılarla yürütüyor. 
Babası gibi çalışkan, dürüst, hayırsever ve gerçek bir Ahi olan Süleyman Demir’e de sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. 
*ŞEVKET GÜNER