Kırşehirlilerin inadına oy vermedikleri, bu uğurda il iken ilçeliğe düşürüldükleri Demokrat Parti’nin gözde bürokratı Kırşehirli hemşehrimiz Burhan Ulutan’ın ısrarları ile Kaman ilçemizin sınırları içerisinde bulunan Hirfanlı Barajı’nın yapımına 1953 yılında temeli atılarak başlanmıştı. 
    Yukarıda anılarda kalan fotoğraf 1954 yılında il iken ilçeliğe düşürülen Kırşehir’e 1955 yılında gelen dönemin Başbakanı Adnan Menderes Hirfanlı Barajı dönüşü Kaman ilçemize uğruyor ve o günkü Kaman Belediye Başkanı ve Kaman’ın ileri gelenleriyle bir araya geliyor.
    Hasanoğlan Köy Enstitüsü mezunu Veli Yazar’ın yayınladığı Kaman Haftalık Demokrat Memleket Gazetesi de bu ziyareti 3 Mayıs 1955 tarihinde manşetten veriyor.
    Bilindiği üzere Başbakan Adnan Menderes ve hükümeti 1954 yılında ilçeliğe düşürdükleri Kırşehir’i 1957 yılında yeniden il yaptı. Hatta Kırşehir’i ilçe yapmasını daha sonra “fahiş bir hataydı” diye kabul eden Menderes Kırşehirlilerle barışmak için “Fahri Hemşehrilik Payesi” umsa da Kırşehirliler vermemişti. Ancak Kamanlılar, Hirfanlı Barajı’nın hatırına Adnan Menderes’e büyük bir jest yaparak, en iyi şekilde karşılayıp uğurlamışlar ve hatta “Fahri Hemşehrilik Payesi” vermişlerdi.
Bugün bu fotoğraftakilerden hiçbirisi aramızda değil. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.    
*ŞEVKET GÜNER