AKP yıllarca tek başına iktidarda oldu ve iktidarda olduğu sürece de hep gündemi belirler, kamuoyunu meşgul eder, istediği konuları tartıştırır, başka konuların konuşulmasına da pek tahammül etmezdi, son dönemlerde artık öyle değil, eski gücünden yoksun belli ki artık yorgunluk var. Zira muhalefetin belirlediği gündeme bile yetişemiyor.

Geçtiğimiz haftanın en önemli olayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülük ettiği altı muhalefet partisi liderini bir araya getiren toplantıydı. Bu toplantıda CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderleri bir araya geldi. Bu tarihi bir zirveydi.

Demokrasi adına olumlu bir gelişme, topluma umut oldu, özlenen bir tabloydu ve altı lider milletin beklentisini yerine getirdi. Onları bir araya getiren kişisel menfaatleri değil memleketin menfaatleridir, vatan sevgisidir, sorumluluk bilincidir.

Geçtiğimiz haftanın hatta son günlerin en önemli olayı diyebiliriz. Aslına bakarsanız bu toplantı siyaset tarihimizin en önemli olaylarından biri. Çünkü bu toplantıda alınan kararlar ülkemizin yönetimi adına önemlidir.

Altı siyasi parti liderinin bir araya gelmesi millete adeta bir umut ışığı oldu. Kırşehir sokaklarında insanlar hep bu toplantıyı konuşuyor, yorum yapıyorlar. Belli ki halkta kabul gördü.

Millet İttifakını oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat liderleri memleket adına doğru işlerin altına imza atarken, özellikle iktidar partisinden ayrılarak partileşen, DEVA ve Gelecek Partilerinin burada çok önemli de bir rolü vardır. Zira iktidar partisinden ayrılan seçmen için bu iki parti ciddi bir çekip merkezini oluşturuyor.

Bu partilerin iyi performans göstermesi halinde AKP’den alacakları 6-7 puan seçimin kazanılmasında çok önemli etken olacaktır. Bu sebeple Millet ittifakının genişleyerek bu iki partiyi de içine alması son derece önemlidir.

Muhalefet artık ülke gündemini belirliyor, istediği konuların kamuoyunda tartışılmasını sağlıyor, aslında iktidar partisine de yön veriyor. Bu hali ile Cumhur ittifakının, her geçen gün büyüyen Millet İttifakı ile baş edemeyeceği de görülmektedir.

28 Şubat’ta altı parti üzerinde anlaştıkları yeni yönetim sistemiyle ilgili ortak bir mutabakat metni açıklayacak. Bu metnin özgürlükçü, modern, yargı bağımsızlığını ve kuvvetler ayrılığını ön planda tutan bir metin olmasını bekliyor milletimiz.

Millet İttifakı 12 Şubat 2022 günü yapmış olduğu toplantı ile millete umut olmuştur. Zira Cumhuriyet tarihimizin en derin ekonomik krizinin yaşandığı şu günlerde, kutuplaşma yerine uzlaşmanın esas alınması elbette ki son derece önemlidir.

Altı partinin de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçme çabaları milletimiz tarafından takdire şayan görülmüş, şeffaf, eşitlikçi, liyakatli ve tarafsızlık ilkelerinin benimsenmesi yine milletin ortak düşüncesi olumlu davranış olarak kabul görmüş durumdadır.

28 Şubat 2022 günü açıklanacak olan ve birlikte uyum içinde hazırlanan metin toplumun tüm kesimlerine umut olacaktır.