Kırşehir Ahi Evran Spor Kulübü antrenörü Gürkan Alkan, Polis Haftası kapsamında 2 No’lu Sentetik Futbol Sahası’nda düzenlenen 5×5 futbol turnuvası hakkında gazetemizin spor muhabiri Salih Hançer’e açıklamalarda bulundu.
Turnuvanın hem rekabet hem de birlik beraberlik açısından önemli olduğunu vurgulayan Alkan, organizasyonun genç sporcular için önemli bir gelişim fırsatı sunduğunu ifade etti.
Gürkan Alkan yaptığı açıklamada, turnuvanın gençler için verimli geçtiğini belirterek, “Öncelikle bu organizasyonu hazırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Gençlerimiz hem maç yapma hem de antrenman niteliğinde çalışma fırsatı buldu. 5×5 formatı dar alan oyunu olduğu için teknik gelişim açısından çok faydalı bir çalışma” dedi.
Polis Haftası kapsamında düzenlenen organizasyonun anlamına da dikkat çeken Alkan, tüm polislerin haftasını kutladıklarını ifade etti.
Ahi Evran Spor Kulübü olarak turnuvaya çok sayıda takımla katıldıklarını belirten Alkan, “Ahi Evran Spor Kulübü A ve B takımı, Atak Spor Kulübü A takımı ve OSB Okulu olmak üzere 4 takımla yer aldık. Sporcularımız hem mücadele ediyor hem de gelişim sağlıyor” diye konuştu.
Turnuvada farklı ekiplerin de büyük emek verdiğini söyleyen Alkan, organizasyonun şehir futboluna katkı sağladığını vurgulayarak, “Tüm hocalarımız ve sporcularımız özveriyle çalışıyor. Bu tür etkinlikler arttıkça Kırşehir futbolu daha da gelişiyor. U11, U13 ve amatör liglerde takım sayılarının artması da bunun göstergesi” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de teşekkür eden Alkan, yaz döneminde düzenlenen bu tür organizasyonların devam etmesinin önemine değinerek, “Gençlerimiz için çok faydalı bir süreç yaşıyoruz. Bu turnuvaların artarak devam etmesini istiyoruz” dedi.
Polis Haftası 5×5 futbol turnuvası, genç sporcuların yoğun katılımıyla hem rekabetin hem de dostluğun ön planda olduğu mücadelelere sahne olmaya devam ediyor.


