Bizler ölümlü olanlar günlerini bomboş havanda su döver gibi geçiren, aklı ile düşünemeyip onun bunun tesirinde kalıp kendince doğru zannettiği yaşamı hiç kendince sorgulamayan, koyun olup “ağa doğru söylüyor!” deyip maraba zihniyeti ile işin içinden çıkmaya çalışanlar, inanın zarardayız.
Kafayı kaldırıp bir önümüzü görebilsek, yapılan yanlışları,doğruları ayırt edebilme yeteneği ile konuşabilme yeteneğimizi bir geliştirsek bakın neler olur o zaman. Bizleri kendisine hamal gören zihniyetlere uşak olmaya devam edersek bu halimizden farklı bir hal beklemek hayalcilik olur.
Etrafıma bakıyorum aynı amaç için yola çıkmış insanlar daha yolun başında birbirilerine kin nefret duyguları ile bakarken diğer tarafta kendisinin görülmesini istemeyen münafık kılıklılar kendi menfaatlerine olan her ortamda yalamaya devam ederken isyan ediyorsun; konu derin, fakat yüzeysel geçerek bir şeyler yazdım anlayan anlamıştır ümidindeyim.
Tabi kulağını tıkayanlara, ağzına kilit vurup gözü görme özürlü olanlara diyecek hiçbir sözümüz yok. Onlar kendilerince malı götürenler oldukları için her türlü yeteneklerini kaybedip, menfaat yeteneğini kaybetmeyenler, sizler sefanızı sürün nasıl olsa balık hafızalı insanlar çok.
Ülkem ve ilimiz gerçekleri bunlar, fırından yeni çıkmış değil, sadece tarihler değişik düdüklenen de, düdükleyen de simaları değişse de sıfatlar değişmemekle beraber yol aynı yol. Aklınla düşünüp dilinle, doğru olanları söyleyeceksin yoksa kullanılmaya devam edilecek olmana şaşmayacaksın.
Kırşehir güzel, şirin kendince özelliği olan bir il yatırıma açık bakir kalan yatırım alanları, siyasi çekişmelerden dolayı kalkınmasını tamamlayamamış kalkınmada öncelikli il statüsünden faydalanarak tarihte çok ortaklı kuruluşlarla başlayan yatırım süreçleri istenen yatırımları alamasa da almış olduğu yatırım teşvikleri ve çok ortaklı yatırımlar istenen güzellikleri denetimsizlik yüzünden verememiş sermaye artırımları ile şahısların eline geçmiş, onlarca gurbetçi ve yerelde umut bekleyen yatırımcıların yüzde doksan dokuzu avucunu yalamıştır. İç olan onlarca para ve yatırımlar bankalara ve uyanık ortaklara yem olmuştur.
Kırşehir için ilimizi temsil etmek için gelenler ozanın dediği gibi bir pozla gelip, bir pozla gittiler. Onlar muratlarına ererken, bizler yerinde sayan bir karınca misali yürümekte zorlanır halde kaldık. Bu ilin menfaatine yapılması gerekenleri yapmayan, konuşurken ağzından bal akan ağbiler var ya onlar da bir gün gelecek arkalarına baktıklarında kendilerinden başka kimseyi göremeyecekler.
Bu ilin adını temsil ettiniz iyi işler yapmışsanız sorun yok, bu vatandaş sizleri saygı ile anıyor. İl adına temsilcilik yapıp ta hizmet etmeyenler düşünsün nasıl anıldıklarını…
İlimizin yatırımcıya yatırım yapmış insana saygı duyduğunu biliyoruz yatırımcıların sorunlarının neler olduğunu bu ili temsil eden atanmışın seçilmişinde bilmesini istiyoruz.
Bir dönem Gazi Üniversitesine bağlı olan fakültelerimiz vardı. Bu fakültelerin açılması o dönemde ilimizi temsil eden insanların akılları idi onları saygı ile anarım. Bugün Ahi Evran Üniversitemiz var. Kurulmasında emeği geçen isimlerini tek tek yazamayacağım herkese teşekkür ederim.
Bakın sizlerin eseri olan üniversitemizde bugün sekiz fakülte, üç enstitü, beş yüksek okul, yedi meslek yüksek okulu, on altı tane araştırma uygulama merkezi, yirmi bin beş yüz on altı öğrenci, yedi yüz altı tane akademik personeli olan ve Rektörü Sayın Vatan Karakaya ile her geçen gün büyüyen ilimize ülkemize her konuda yardımı olan bir üniversite oldu.
Pilot projeleri ile bu ile çok değerler kazandıracağına eminim. Yeter ki rantçılar, çıkarcılar bu güzelliğin üzerinden ellerini çeksinler. Büyürken dibine tuz bırakılan ağaçlar gibi olmasın.
Belediyemiz yeni bir idareye merhaba dedi. Sayın Belediye Başkanım Selahattin Ekicioğlu’ndan il adına ricam lütfen bu kadar güzellikleri olan bir üniversite kampüsünün ulaşım yollarına bir el atın. Yollarımız Üniversitemiz kadar güzel olmalı. Bakın mezuniyet törenleri yapılıyor gelen misafirlerimiz bu köy yolu görünümünde olan bu yolları kullanmak zorunda kaldılar. Yapılabileceklerin en iyisini yapmak zorundasınız. Çalışmalara artık bir an önce başlanmasını bekliyoruz. Akıl ile çalışılır doğrular çekinmeden söylenirse ne güzellikler yaşarız.
Anlayanlar anladı zannederim selam ve saygı ile…