Kırşehir Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Toplantı Salonu’nda Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek başkanlığında Kırşehir’de Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi İl Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısı yapıldı. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi nedeniyle aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi için etkinlikler devam ediyor. Kamu kurumlarının temsilcileri, yerel yöneticiler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, aile yapısının karşı karşıya olduğu sosyal, ekonomik ve kültürel tehditler ele alındı. Toplantının temel amacı, Kırşehir’in yerel dinamiklerini ve ihtiyaçlarını esas alan bir İl Eylem Planı hazırlamak oldu.

İl Müdürü Konan’dan Kapsamlı Sunum
Bu kapsamda Kırşehir’de de yerel ihtiyaçları esas alan bir İl Eylem Planı hazırlamak amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, toplantıda yaptığı sunumda 2025 “Aile Yılı” kapsamında yürütülen faaliyetleri detaylarıyla aktardı. Konan, ailelerin karşılaştığı güncel sorunlara dikkat çekerek, bu sorunların çözümüne yönelik geliştirilecek stratejilerin İl Eylem Planı’nda yer alacağını belirtti. Sunumda, özellikle çocukların korunması, yaşlı bireylerin desteklenmesi, aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve sosyal hizmetlerin erişilebilirliğinin artırılması gibi başlıklar ön plana çıktı.

“Aile, nesilden nesile aktarıldığı bir ocaktır”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Demiryürek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ olarak ilan etmesi, aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi açısından tarihi bir adımdır. Çünkü aile; toplumumuzun temel taşı, milli ve manevi değerlerimizin taşıyıcısı, bireylerin hayata hazırlandığı en önemli kurumdur. Bizim en kadim ve köklü müesseselerimizden biridir. Aile, sadece aynı çatı altında yaşayan bireylerin toplamı değil; aynı zamanda kültürümüzün, geleneklerimizin, ahlaki değerlerimizin nesilden nesile aktarıldığı bir ocaktır. Toplumun huzuru, istikrarı ve geleceği, sağlam aile yapıları üzerinde yükselmektedir. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Kırşehir’de de yerel ihtiyaçları esas alan bir İl Eylem Planı hazırlamak büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bugün burada, İl Koordinasyon Kurulu toplantımızla aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik atılacak somut adımları belirlemek üzere bir aradayız.” dedi.






