Merhaba sevgili Kırşehirliler, merhaba değerli okurlarım,
Bu yazımda yine Kırşehir’in ve sizin konuştuklarınızı, dillendirdiklerinizi yazarak duymayanlara duyurmaya çalışacağım.
Kırşehir’in bilinen ve çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Ama nedense sorumlular, görevi olanlar görmezden, duymazdan gelip ilgilenmiyorlar. Anlaşılıyor ki ya ciddiye almıyorlar, ya da kendileri ciddiye alınmıyorlar!..
Sanki Kırşehir’le ve siyasilerden umudunu kesmişler gibi ilgilenmiyorlar. 
Öyle anlaşılıyor ki 2022 yılında ufukta bir seçim gözüküyor. 
İktidarı, muhalefeti hepsi ayrı telden çalıyorlar.
Bir Kürt sorunu tutturdular gidiyor. Hepsi yalancı bir pehlivan. 
Biz Kırşehirliler ilimizin sorunlarına çare ararken, iktidar milletvekili hiç üzerine vazife almazken, anlaşılıyor ki seçime kadar vaziyeti idare edecek. Her halde o da umutlarını yitirmişe benziyor!..
Ne olacak Kırşehir’in yıkılan Hükümet Konağı? 
Kırşehirlilerin onuruna dokunuyor!..
Yenisi yapılmayacak mı?
Şehrin oraya buraya dağılmış tüm resmi kurumları bir çatı altında toplanmayacak mı?
Yine resmi kurumlar kirada oturup, Kırşehirliler kapı kapı resmi kurum mu arayacak?
Öyle anlaşılıyor ki 81 il içinde tek Hükümet Konağı olmayan Kırşehir olarak anılacak! Bu da Kırşehir’in sahipsizliğinin bir göstergesi olarak bir kez daha ortaya çıkacak!
Yazık kaderiyle yine baş başa kaldı kadersiz Kırşehir!.. 
Ne acı! İktidar partisi nerede?
Valinin birisi Kırşehirlilere sormadan fikrini almadan günlerce, acımadan yıktı, onun da 
sonu hüsran oldu ya Allah’a kurban olayım!
Birileri de İçişleri Bakanı’nı kıramayarak Kırşehir’in Hükümet Konağı’nın yurda dönüştürülmesine okey verdi, “Sayın Bakanımızı kıramadım kabul ettik!” deyiverdi yaptığı bir açıklamayla!..
Kırşehir’deki baraj ve sulama göletlerimiz kurudu. Bu baraj ve göletleri yapan ilgili DSİ dairesi bu kurumlarda gerekli çalışmaları neden yapmıyor? Bundan dolayı Kırşehir’de sulu tarım da can çekişiyor.  
Çevre yolumuz, Hava alanı yolumuz, hızlı tren yolu projemiz yattı, güme gitti! Vaadlerde bulundular Kırşehirlilerin oyunu alıp, milletvekili seçildiler! 
Milyonlarca lira harcanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Kırşehir’e kazandırılan Tabiat Parkı adeta kederine terk edilmiş durumda. Görenlerin vicdanı sızlıyor!
Seçimden önce AK Partili Kırşehir Belediyesi’ne sembolik bir parayla devredilen, seçimi kaybedince Belediye’den alınarak Ankara’da bir işletmeciye verilen Tabiat Parkı’nın bugünkü içler acısı halini görüp çözüm arayan var mı?
İşte burasını görenler bir kez daha Kırşehir’in sahipsizliğini görüp yıkılacaklardır sanırım!
Ne olacak burası? Milyonlarca lira harcanan ve yine milyonlarca lira zarara uğrayan bu güzelim tesisi kim ne zaman Kırşehir halkının hizmetine sunacak?
Kesikköprü Kervansarayı Hanı neden turizme açılmıyor? Neden sorumlular görevlerini yerine getirmiyor? Neden yetkililer bu köyü karayolu üzerine almıyorlar?
Başka illerdeki tarihi hanlar, köprüler, kaleler nasıl değerlendirilmiş gidin görün. Her gün buraları binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor, o illerin ekonomisine katkı sunuyor. Örnekleri Nevşehir ve Aksaray’daki hanlar yetmez mi?
Ya bizim Kırşehir Kalemiz ne âlemde? Her tarafı yıkık, kırık dökük adeta kaderine terk edilmiş, hatta utanç verici durumda! 
Şehrin tam göbeğindeki Cacabey Camimiz?
Üstü ve çevresi kapatıldı güya restore edilecekti! Yıllardır bir türlü yapılmadı, bu gidişle yapılacağa de benzemiyor! Daha ne kadar böyle duracak! Kim yaptıracak, kim bu tarihi eserimizi biran önce restore ettirip, turizme kazandıracak?
Yine Lale Cami arkasındaki Melikgazi Türbesi mi, o da ne, orası otopark olmuş! Kim burayı bu durumdan kurtaracak, ya da kurtarır! İnanan var mı ki! 
Yazık, yazık! Bu ilin yöneticileri burayı hiç mi görmüyorlar?
Geçenlerde Ahilik kutlamaları için Kırşehir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a ilimizin sorunlarını kim iletti, acaba iletebildiler mi?
İşte böyle aylar, yıllar boşa geçip gidiyor…
Kırşehir tarihiyle, kültürüyle, yetiştirdiği değerleriyle, ozanlarıyla bir kadim şehirdi bir zamanlar.
Şimdi ne kadimliği kaldı övünülecek, ne de şehirliği, köye döndü ne acı ki!
Milletvekili Kendirli’nin de şurada sayılı günleri kaldı. O da kendisinden öncekilerin konumuna düşecek, “Şu da benim eserim” diyebileceği bir şey varsa onunla övünecek, yoksa Kırşehirlilerin yüzüne nasıl bakacak?
Seçilip de Kırşehir’e hizmet getiremeyen kendisinden önceki milletvekilleri ne yazık ki Kırşehir’e gelemiyorlar, sokağa çıkamıyorlar, kimsenin yüzüne bakamıyorlar. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin!
İlin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, hatta Valisi, Belediye Başkanı yukarıda bir kaçını sıraladığım Kırşehir’in sorunlarını kim, nasıl takip edip çözecek?
Nerde eskinin güçlü siyasileri, valileri?
Yok, yok!.. Kırşehir’in sahibi yok! 
Yapılmayan, kendisine uzanacak bir el bekleyen Kırşehir’in sorunlarını çözmek, halletmek AK Parti’nin yiğit ve cesur İl Başkanı Seher Ünsal Hanımefendiye kaldı…
Anlaşılan Kırşehirlilerin umudu Seher Başkan’da…
O Kırşehir’in Hükümet Konağı başta olmak üzere Kırşehir ve ilçelerinin sorunlarını halledecek umudunu koruyoruz.
Kırşehir’in tüm sorunlarına vakıf olan AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal hanımefendi, bakanlıklar nezdinde yapacağı girişmelerle sorunları çözeceği inancındayız.
Eğer bu sorunlara çözüm yolları bulamazsa önümüzdeki yıl yapılacak bir seçimde karşısına çıkacak ve belki de bunun faturasını da ağır ödeyecektir.
Sonuç itibariyle Kırşehir’in tüm sorunlarını çözmek İl Başkanı Seher Ünsal Hanıma kalıyor.
Kırşehirliler Milletvekili Kendirli’den umutlarını kesmiş gibi gözüküyor.
Kırşehir’in tüm işleri yüzüstü bırakıldı, hiçbirisi çözümlenmedi, tam tersine daha da arttı. 
Şu an tam bir sessizlik içinde olan Kırşehirliler, kendilerine hizmet etmeyen, sorunlarını çözmeyenleri unutmayacak ve yapılacak ilk seçimde herhalde bunun hesabını sandıkta sorarlar.
Hatırlayınız ANAP iktidarının güçlü olduğu yıllarda yapılan bir yerel seçimde iktidar partisinin 23 tane Bakanı Kırşehir’e gelmiş, her gün vaadlerde bulunuyorlar, Bakanlar Kurulu bile Kırşehir’de toplanıyordu. Hatta Başbakan Yıldırım Akbulut Kırşehirlilerin oyunu almak için Şeker Fabrikası’nın temelini bile atmıştı. 
Ama ne oldu? 
Kırşehirliler kendisine hizmet etmeyeni, Kırşehir’e yatırım yapmayanı sandıkta unutamayacakları bir ders vermişler, Kırşehir’de iktidar partisinin Belediye Başkanı’nı kaybetmiş, SHP’li Belediye Başkanı büyük bir zafer kazanmıştı.
Ve bunun ardından ilk seçimde ANAP bütün Türkiye’de kaybetmiş ve bir daha iktidar yüzü görememişti. 
İşte tarih tekerrürden ibarettir derler. Umarız iktidar sahipleri ders çıkarırlar ve aynı hatalara düşmezler. 
Bizden hatırlatması…