Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yaz etkinliği 10, 11, 12 Mayıs ayında yapıldı.
Kırşehir’de 2006 yılına kadar Ahi Evran Üniversitesi’nin kurulması için emeği ve çabası geçenleri kutluyorum. Onlar iki cihanda huzurlu olsun, bu şehre büyük katkısı olan üniversite ve akademik kadrosu daha da iyisini yapmak için uğraş verdiklerini biliyorum, görsel ve yazılı basından takip edip övüncüme övünç kata biliyorum.
Demek ki iş ehlinde olunca mükemmellikler ardı ardına sıralanabiliyor. Bize sadece takdir etmek düşüyor. Tabi insanın olduğu her yerde hatalar olur. Bu da bize Yaradan’ın bir lütfudur diyorum. Ama “kusursuz dost arayan dostsuz kalır” lafını da yazmadan geçemiyorum.
Baharın son ayında yapılan bu etkinlikte Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde eğitim veren sekiz fakülte ve bağlı birimleri bu etkinliğe yapmış oldukları eğitimin görselliğini sunmaları, gerçekten güzel olmuş. Öğrencilerin sunum için gösterdikleri çabalar Tıp Fakültemizde okuyan yarının doktorları vatandaşa tanıtım amacı ile almış oldukları kan örnekleri, tansiyon ölçümleri ziraat fakültemizin yetiştirdikleri ürün örnekleri, Mühendislik Fakültemizin teknik ile çalışmaları yani kısaca her fakültenin sene içerisinde eğitim ile yetiştirdikleri çocuklarımızın etkinliklerde görsel sunumları, üniversitemizin bu şehre bu ülkeye katkılarını rahatlıkla görme şansımız olmuştur.
Ahi Evran Üniversitemizin Pazar günü başlayan mezuniyet töreni vardı. Binlerce öğrencinin dışarıdaki aileleri Kırşehir’e geldi. Çarşı, Pazar tıklım tıklım doldu. Bazen trafikte büyük yoğunluklar yaşandı. Aylardır doğru dürüst iş yapamayan esnaf ve sanatlarımızın yüzleri güldü. İşte bu durum bile üniversitemizin Kırşehir ve ekonomisine olan büyük katkısını gösterdi. Lokantacısından bakkalına kadar herkes bir şeyler kazandı.
Ben ismi ile müsemma Sayın VATAN hocama binlerce teşekkür ederim. Sizler eğitim neferleri olarak bu ülkenin geleceğini tayin ediyorsunuz, sizin şahsınızda bütün eğitim camiasının tamamına sonsuz teşekkür ederim. Tabi buradan bu çocukların temel eğitim almasında büyük katkıları olan milli eğitim camiasının da teşekkürlerimi arz ederim.
Bunları yazdıktan sonra il olarak, üniversitemizin yapmış olduğu bunca güzel hizmetlere karşı bizlerin de bir katkı sunması gerektiği düşüncesindeyim. Her şeyden önce sayın Belediye Başkanımdan, atanacak valimizden, seçilecek milletvekillerimizden isteğim üniversitemizin fakülte sayısının çoğalması ve ilimize gelecek öğrencilerimizin mutlu olmaları, severek eğitim almaları için üniversite ulaşım yollarının ve çevresinin güzelleşmesi, aydınlatılmış yolu, çizgileri, kaldırımları yapılmış sanki turizm şehri, beldesi girişi gibi, bir hizmet getirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.
Seneler önce yapılan müstakil binaların yeniden görsel güzelliğe kavuşması için her türlü belediye harçlarından muaf tutulup, yenilenmesi özendirilmeli, etrafı tarih şehrine yakışır görsel güzellikler ile süslenmeli, üniversitemizin kampüs alanına yapılacak binalarda hayırseverlerden yardım, alınarak isimleri verilerek ilimizin yardım sevenleri ile buluşması sağlanmalı.
İlimizin isim yapmış hayırsever insanları ile fakir, başarılı çocuklarına burs vermesi için iş birliği yapılıp, bu çocukların okuması vatanına, milletine faydalı olması için vesile olunacak oluşumlar için şehrimizde yapılanma oluşturulmalı, kampüs alanına yapılan Fizik Tedavi Hastanesinin bitirilmesi ve içinin tefrişatı için yardım sevenlerle buluşması sağlanmalı.
Sık sık şehrin kalkınmasını projeleri ve üniversite hizmetlerinin neler olduğunu göstermek amacı ile üniversite kampüs gezileri yapılıp bütün Kırşehir halkını ve ilgi duyanları, tanıtım etkinliklerine katılmaları sağlanmalı.
Ben içimden geçenleri yazdım. Bir o kadar daha yazarak bu ilin faydasına olacak, her şeyi yazabilirim. Önemli olan bizi ve şehrimin üzerinde etkisi olan seçilmişin atanmışın, harekete geçmesi, Yunus Emre’nin dili konuşması, yani demeli ki “benim işim sevgi için, sevgi evi gönüldendir, gönüller yapmaya geldim.”
Yoksa çekememezlik, kin, ihtiras yaparak hem kendine, hem de yaşadığım şehrime ihanet etmemesidir.
Hani bir söz vardır, “HER İNSAN KENDİNE YAKIŞANI YAPAR” diye. Bize ve idarecilerimize yakışan dünya var oldukça iyi hatırlanabilmek için çabalamamız gerektiğine inananlardan biri olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz REKTÖRÜ PROF. DR. VATAN KARAKAYA ile güzel işler yapmıştır. Yapacakları her hizmet içinde başta Sayın Rektörümü ve Dekanlarımı eğitimin içinde olan bütün hocalarımı idari personelini şehrim adına kutlar başarılarının devamını dilerim.
Yaşamanın amacı başkalarına hizmet etmek, şefkat göstermek, yardımcı olmayı istemektir. Düsturu ile başarılarınız daim olsun.