Kurtuluş Savaşımızda, Mustafa Kemal Atatürk’ümüze en büyük desteği veren başta Sovyetler Birliği, Afganistan ve Pakistan’dır. Büyük dostumuz Afganistan’ın 1990’lı yıllardan beri başı derttedir. Önce Rusya, Afganistan’ı işgal etmek ve kontrolüne almak istemiş.
Amerika bu gelişmenin aleyhlerine olacağını hesaplayarak, TALİBAN denilen bir örgüt kurdurarak, Rusya’nın geri çekilmesini sağlamış. Bu defa kendisi Afganistan’ı kendi kontrolüne almak istemiş. Taliban’a karşı bir örgüt kurdurarak, bu örgüte sınırsız destekler vererek Taliban’ı bertaraf etmek için çalışmış. 
Amerikalılar da bu yeni örgütten beklediğini bulamamış. Amerika da Afganistan’dan geri çekilmek zorunda kalmış. Yetiştirdikleri militanlarını Türkiye’ye göçmelerini sağlamaya başlamıştır. On bin, yüz bin Afganlı’nın akın akın Türkiye’ye gelmeye başladığı ülke gündeminde. Gelecekte neler olacağını siyasilerimiz, askerimiz, istihbaratımız ve polisimiz düşünmeliler ve olabilecekleri görmeliler.
Amerika’nın oyunları bitmek bilmez. Bir dönem EL KAİDE VE BİNLADİNİ kucağına aldı. Büyüttü. Çok büyüttü. Kontrol edemez duruma gelince, ülkesindeki ikiz kuleleri yolcu uçakları yıktı diye yaygara kopardı. Suçlu BİN LADİNDİR dedi. Afganistan’ı işgal etti. Oysa Bin Ladin’i Pakistan’da öldürdü. 
Dünya devletlerinin haritası çizildi. Yirmi imparatorluk varken, yüz yıl sonra devlet sayısını yüze çıkardı. Aradan yüz yıl geçti. Yeni bir harita çizdi, devletler sayısını iki yüze çıkardı. Şimdi devletler sayısını üç yüze çıkarmak için kurgulamalar yapıyor. Irak’ı üçe böldü. Suriye’yi üçe böldü. Yugoslavya’yı üçe böldü. Şimdi sıra Afganistan’ı bölmeye geldi. Şimdilik TALİBAN buna izin vermedi.
Bakın Taliban’ın yasakları neler: 
Şeriata dayalı bir anayasa ile yönetmek istiyor. Hanefi Mezhebi uygulanacak. Kadınlar çalışmayacak. Çalıştırılmayacak. Kız çocukları okutulmayacak. Okuyan kızlar okuldan alınacak. Kadınlar peçe takacak. Erkekler takke giyecek. Erkekler zorunlu sakal bırakacak. Sakalını kesen erkekler olursa, hapis cezalarına çarptırılacak. Kadınların yüzü peçeli olacak. Yüzü görünen kadınlar kırbaçlanarak cezalandırılacak. Televizyon yasaklanacak. Görsel tüm yayınlar yasaklanacak. Müzik yasaklanacak. Erkekler evlerine en yakın camiye gidecekler. Beş vakit namazlarını camilerinde kılacak. Camiye gitmediği tespit edilenler cezalandırılacak. Herkes namaz surelerini öğrenecek. Bilmeyenler kırbaçlanacak. Bütün okullar medreseye döndürülecek. Erkekler medrese eğitiminden geçirilecek. Ders kitaplarındaki tüm resimler kaldırılacak. On yaşı ve üzeri tüm erkekler, üç metre uzunluğunda sarık kullanacak. Evlerden bilgisayarlar kaldırılacak. Tüm bilgisayarlar kırılacak. İslam devletine karşı gelenler, derhal idam edilecekler. Kişi suç işlemişse eli kesilecek. Eli kesilirken halka izletilecek. Toplu taşımalarda var olan aynalar kaldırılacak…
Kurallar elbette bunlarla sınırlı kalmayacak.
Dünyanın başına emperyalist ülkeler bela. Beladan da öte baş bela. İklim değişiklikleri kapıya dayandı. Kuraklık akıl almaz boyutlara geldi. Sel felaketleri, yangınlar, depremler toprak kaymaları olmayan gün yok. Koca koca göller kurumakta. Ekolojik denge bozulmakta.
Yöneticiler kendi saltanatlarını esir olmuş durumda. Hiç duymadınız mı? Biri yer, biri bakarsa kıyamet kopar. Dünya yıkılır sözünü duymadınız mı? 
Afganistan halkı kırık yıldan beri perişan. Sakalla, sarıkla emperyalizmin kıskacından kurtulacaklarını sanıyorlar.
Cumhuriyetin bir nimet olduğunun bilincini kazanmadınız mı? 
Özgürlük ve hürriyet vazgeçilmezimizdir. Mustafa Kemal Atatürk’ümüz bize Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi armağan etti. 
Neden konuştuğun zaman Atatürk’üme küfür edersin?
Ey Türk kadını! Seni peçeden kurtaran, erkeklere üçüncü beşinci karısı olmaktan kurtaran, dünyanı aydın kafa ile görmeni sağlayan Atatürk’ümüze dil uzatanlardan neden rahatsız olmazsın? 
Okudun mu yukarıdaki TALİBAN yasalarını? 
Senin bu yasalarda öngörülen kılıfa girmek isteyeceğini benim aklım almıyor.
Ülkemizde iktidar, muhalefetiyle konuşmayı bilmiyor. Muhalefet iktidara karşı konuşmayı bilmiyor. Yaptıklarını çocuklar bile yapmaz. Ama biz görüyoruz. Tiksinerek acı içinde öfkemiz kabarmış, izliyoruz. Kötü günler geride kalsın. Güzellikler tez gelsin.