Evinde üst üste Eyüpspor ve Kırklarelispor’a yenilerek hayal kırıklığı yaratan Kırşehir Belediyespor’a ne oldu, nasıl oldu bilinmez bir şekilde sanki birileri sihirli bir değnek dokundurmuş gibi birbirinden önemli ve zorlu maçları kazanarak çıkışa geçti.
Öyle ki 6 hafta önce deselerdi ki Kırşehir Belediyespor play-off’taki güçlü rakipleri Vanspor ve Bodrumspor’u deplasmanda yenip, Sakaryaspor’la yine deplasmanda berabere kalıp, diğer rakiplerini içeride ve dışarıda yenecek belki pek çoğumuz inanmayacaktı.
Ama yeşil-beyazlı formayı giyen karakterli bir kadro, ona inanan bir teknik heyet, futbolcusuna ve teknik heyetine güvenen bir yönetim, yönetime inanan ve güvenen bir Belediye Başkanı olunca, bütün bunlara yürekten inanan taraftar grubu olunca bu başarı ortaya çıktı.
 Yeşil-beyazlılar, 4 Mart ila 7 Nisan tarihleri arasına denk gelen periyotta 3’ü iç saha, 4’ü deplasman olmak üzere 7 maç oynadı, bunların 5’ini kazandı, 1’inden berabere kalıp 1’ini de kaybetti.
Bu zorlu maçlarda beklenmedik galibiyetler alan Kırşehir Belediyespor’un Mart ayı maç trafiği 4 Mart’ta Kırklarelispor maçıyla başladı. İç sahadaki karşılaşmadan 3-2’lik skorla mağlup ayrılan ekibimizi, ardından 10 Mart’ta Vanspor deplasmanına konuk oldu. O tarihte lig ikincisi konumundaki rakibini Üstün Bilgi ve Mehmet Alaeddinoğlu’nun golleriyle 2-1 yenerek sürpriz bir galibiyete imza attı. 
Zorlu deplasmandan 3 önemli puanla dönen Ercüment Coşkundere ve öğrencileri, 4 gün sonra 14 Mart’ta iç sahada Pazarspor sınavı vardı, mücadeleyi 3-0’lık net bir skorla kazanan yeşil-beyazlı ekibimiz play-off’ta tekrar söz sahibi olmak için büyük bir adım daha atmıştı.
Mart’taki üst üste gelen galibiyetlerin ardından Kırşehir Belediyespor, 18 Mart’ta Sakaryaspor’a konuk oldu. Play-off potasındaki rakibiyle 1-1 berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz istediğini aldı. Karacabeyspor’u zor da olsa 2-1 yenerek çıkışını sürdüren yeşil-beyazlı ekibimiz en zorlu deplasmanlarından birinde de Bodrumspor’u 1-0 yenerek , üstelik maçın büyük bir bölümünü 10 kişi oynayarak kazanmasını bildi ve aldığı başarılı sonuçların tesadüfü olmadığını hem herkese kanıtladı, hem taraftarlarının gönlünü kazandı, hem de play-off yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu. 
İşte Çarşamba günü yine grubunun zorlu rakiplerinden Sivas Belediyespor’u da deplasmanda tek golle mağlup eden Kırşehir Belediyespor, 7 maçta 16 puan toplayarak puan cetvelinde 3’ncü sıraya oturdu. 
Öyle ki tekmeye kafasını koyan, yüreğiyle oynayan bir kadroya sahip bir Kırşehir Belediyespor’un bu başarıyı elde etmemesi için hiçbir neden yoktu. Yeri geldi takımın başarısında önde gelen futbolcularımız sakatlandı, ceza aldı. Ama onların yokluğunu hissettirmeyen futbolcularımız da canla başla sahada mücadele ederek başarıya ortak oldular.
İşte öyle bir takımımız var ki, giydikleri yeşil-beyazlı formayı sonuna kadar ıslatan…
İşte öyle bir teknik heyetimiz var ki yenilsek de, yensek de play-off’a katılacaklarına inanan…
İşte öyle bir yönetimimiz var ki, her türlü maddi zorluklara göğüs gererek, gecesini gündüzüne katarak başarı için kenetlenmiş…
Bütün bunların mimarı ise Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu…
İnşallah Pazar günü Ahi Stadı’nda kümede kalma mücadelesi veren Başkent temsilcisi Mamak FK’yı da yener ve play-off yolunda bir engeli daha aşmış oluruz. Bu arada yeşil-beyazlı ekibimizi şimdiden uyarılım da rakibi küçük görüp rehavete kapılmayalım. Çünkü sezon ilk yarısında bütün rakiplerin iç ve dış sahada yendiği Mamak’la biz beraberliği zor kurtarmıştık. Umarız bundan ders alır ve hiçbir rakibi küçük görmeyerek her maça da aynı ciddiyetle çıkar ve kazanıp; play-off’a bir adım daha yaklaşırız.