Çağlar açmış bir milletin devamı bir milletiz.
Bu yazdığımı kabul etmeyenlerde olacaktır saygı duyarım. Fakat tarih bunu böyle yazdığı içindir ki değişme şansıda yoktur. Asırlardır adam satma kendi çıkarı için, geçmişte ve bugün içimizde yaşadığımız hayatın toplumumuz içerisinde yaşanan bir gerçeğidir.
Dün dost olanlar aynı kaptan yemek yiyenler, aynı bardakta su içip dostluk gösterisi yapanlar, bir bakmışsınız ki kanlı bıçaklı düşman olmuşlar, azıcık ardını kurcalayınca karşına koskocaman bir çıkar çatışması olduğu gün yüzüne çıkı verir.
Ya bu yazdıklarımın devletler arasındaki karşılığı onların bakış açısı da tamamen sömürge egemenlik ve sözünden çıkılmaması geleneğine bağlı bırakmak adına içerde hainlik yapacak, şerefsiz zihniyetleri kullanıp, satın alarak onları milletine ihanet, kendine hizmet ettirmek için kullanır, satılık kullanılmaya müsait bedenleri, beyinleri.
Etrafımıza bir bakın bu ülkenin yıllardır çektiği, çektirildiği ıstıraplar bu yazdıklarım değil mi?
Neden üç günlük dünya için şeytanlaşan beyinler ve bedenler?
Hepsinin kaynağı iyi yaşama arzusu, bol para saltanat makamlar ve emrinde kendisi gibi emir kulu olanlar. Bunlara dünyaya aşık olanlardan bundan fazla bir şey beklemek her halde doğru olmaz. Fakat uyanık olmamız vatan-bayrak aşkı olanların şiarı olmalıdır.
Bizler ülkemizi karşılıksız sevdik, ona hizmet etmek için çocukluğumuzda özlemimiz olan vatana asker olma duygusunu yaşayarak gururlandık. Bu uğurda şahadete eren onlarca vatan evladına ağladık, dua ettik ediyoruz da, onların bedeni toprağa düşerken, sızısı yüreklerimizi yaktı yakıyor.
Bizi yok saymak isteyen ülkelerde vatana ihanet edenleri imha ederken, biz de vatana ihanet edenleri hapse atarak ödüllendiriyoruz ve yetmiyor makamlarla ödüllendirip daha çok ihanet edebilirsiniz diye biliyoruz.
Allah aşkına şu yurt dışından sıfır gümrükle ülkemize ithal edilen bütün mamul yarı mamullerin incelemelerini yapacak bir güç istiyorum, hukuk diyeceğim fakat demiyorum. Şahısların cebine kazanılan telaffuzu güç paralar devletimin kaybettiği onlarca para yani ülkemin gariban insanının geleceğinden alınan kaybedilen onlarca liralar.
Her zaman kaybeden ülkem kazanan ihanet çeteleri .Konular derin mevzu karışık içine girdin mi çıkamıyorsun dilin söylüyor fakat yaptırım gücün yok. Kavrulan yanan bir yürek, ardından kocaman bir hiç.
Benim anlatmak istediğim insanların küçücük menfaatine onlarca yıl arkadaşlık dostluk etmiş güzel günleri olmuş kardeş hani duygularla bir arada olmuş insanların dünya menfaatine biri birilerini düşman görmesi hasma ne duygularını biri birlerinin ardından sıralamaları eleştiri sınırlarını aşıp düşmanca hilelere başvurup karşısındaki insanı kötülemek adına küçük düşürmek adına yapmış olduğu davranışlar dün aynı idealler için bir yumruk olmuş bir çalışma ortaya koyarken bugün o duygularını yitirip sanki ban başka bir yapıya bürünmüş acımasızca kardeşim dostum dediği insana insanlara eleştiri yapması kabul edile bilir bir davranış olmaması gerekir.
Ülkemin siyasi anlayışı da aynı yazdıklarım gibi seyretmektedir nedir bu ihtiras, nedir bu bencillik her tarafımızı sararak bizleri aynı örümcek ağına düşmüş sinek gibi birilerinin gelip bizi yemesini çaresizce bekliyoruz. Asla teslim olmamak lazım hedefimiz şahsi çıkar değil milletin bütün insanlığın menfaatine çıkarına olması lazım içimizde kendi çıkar ve menfaatine çalışan ben diyerek her türlü haltı karıştıran ağzı yalan makinası olmuş her sözünde kan irin pislik akan insanım diyerek dolaşan insanlıktan bir haber olan hainleri ayıklamamız onları toplum içerisine dahi almadan yalnızlaştırarak yok saymalıyız ki her yapılan yapılmak istenen işlerde başarı elde edelim.
Ben üstü kapalı bir şeyler ima ederek üç beş satır yazarak birilerine mesaj verdiğimi düşünüyorum. Tabi her şeyden önemlisi bu şehirde yaşamak ve olumsuzlukları olumlu hale getirmek için çaba sarf edenlere elimizden geldiği kadar yardımcı olmak bizim insanlık vazifemiz olduğunu unutmamak lazım diye düşünüyorum bu vazifesini hainlikle adam satmakla meşgul olanlara da pirim vermeden kendimizden uzaklaştırmakla taçlandırmalıyız derim.