KIRŞEHİR’DE ani acil hastası olup ta hastaneye yolu düşenler bilir Acil Servisi orada yaşanan yoğunluğu kargaşayı… Kim acil, kim acil olmasa da belirli saat olduğu için sağlık sorunu sebebi ile orada olmak zorunda… Velhasıl acil işte… İşin garibi her hastanın yanında bir kaç tane de refakatçı olunca hastanelerdeki acil servisler sanki bayram arifesinde memleketine gidecek yolcuların doldurduğu otobüs terminaline dönüyor… Kimi bağırıyor, kimi inliyor, kimi ayakta duramadığı için oturacak bir yer bakınıyor… Refakatçi sıra kuyruğunda, güvenlik görevlisi sıra tanziminde… Hani çığırtkanların yaptığı gibi “haydi kalkıyor, yolcu kalmasın!” misali sırası gelenin sırasını okuyor, herkes bir telaşla “hayırlısı ile şuradan sağ selamet bir gitseydim” düşüncesiyle. Malumunuz yazılı görsel basın bağırıyor “aman domuz gribi olmayın!” diye… Kırşehir’de hasta tedirgin, hastaya bakacak personel tedirgin… Kim bu tedirginlikte nasıl sağlıklı hizmet alır hak getire… Burada şifa bulacak kişi şifamı bulur, yoksa daha mı kötü olur size bırakıyorum .

KIRŞEHİR’DE ani acil hastası olup ta hastaneye yolu düşenler bilir Acil Servisi orada yaşanan yoğunluğu kargaşayı…

Kim acil, kim acil olmasa da belirli saat olduğu için sağlık sorunu sebebi ile orada olmak zorunda…

Velhasıl acil işte…

İşin garibi her hastanın yanında bir kaç tane de refakatçı olunca hastanelerdeki acil servisler sanki bayram arifesinde memleketine gidecek yolcuların doldurduğu otobüs terminaline dönüyor…

Kimi bağırıyor, kimi inliyor, kimi ayakta duramadığı için oturacak bir yer bakınıyor…

Refakatçi sıra kuyruğunda, güvenlik görevlisi sıra tanziminde…

Hani çığırtkanların yaptığı gibi “haydi kalkıyor, yolcu kalmasın!” misali sırası gelenin sırasını okuyor, herkes bir telaşla “hayırlısı ile şuradan sağ selamet bir gitseydim” düşüncesiyle.

Malumunuz yazılı görsel basın bağırıyor “aman domuz gribi olmayın!” diye…

Kırşehir’de hasta tedirgin, hastaya bakacak personel tedirgin…

Kim bu tedirginlikte nasıl sağlıklı hizmet alır hak getire…

Burada şifa bulacak kişi şifamı bulur, yoksa daha mı kötü olur size bırakıyorum .

O kadar yoğunluk ki görmeyin gitsin. Kırşehir’deki yetkililer, sorumlular bu sorunları düzelteceklerdir mutlaka…  Ama ne zaman düzeltirler orası meçhul.

Sanırım birkaç gün önce gazetemiz “Kırşehir Çiğdem” yazmıştı. Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Alpaslan Kuş açıklamış. Acil Servis genişletilerek yeniden düzenlenecekmiş. İnşallah bunu kısa sürede yaparlar.

Bütün bunları yazdıktan sonra çözüm içinde bir şeyler hatırlatmak istiyorum. ACİLE gelen hasta girişte üç guruba ayrılmalı. Bir kere çocuklar tamamen büyük hastalardan ayrılmalı onların girişi bile ayrı tutulmalı. Çocukların hijyeni ön plana alınmalı, büyük hastalarla yan yana dahi getirilmemeli, devamlı kontrol altında tutulan vücudunda hastalık ibaresi taşıyan şeker, tansiyon, nefes darlığı vs yani kronik hastalık taşıyanlar gibi hastalarda bekletilmeden hemen müdahale edilmeli.

Diğer hastalarda bunlardan ayrılarak tedavi uygulaması yapılmalıdır. Hele tahlil sonuçları ivedilikle sağlanmalı, lokantada sipariş verilen yemeğin gelmesi gibi bekletilmeden sonucun en kısa zamanda verilmelidir. Lavabo wc temizliklerine acil servisin hijyen kurallarına daha çok riayet edilmeli.

Yetkililerce aralıksız periyodik kontrolü yapılıp ihmali olan personel uyarılmalıdır tabi bütün bunları yazarken bilmişlik yapıyorsak kırıyorsak özür dileriz ama vicdanen rahatsızlığımız ve çaresiz insanların çekmiş olduklarını birilerinin kulaklarına fısıldamak adına dile getirmek mecburiyetindeyiz.

Hasta haklarının neler olduğunu hastalara verilecek imkânların Sağlık Bakanlığı her gün açıklama yaparken bizlerin duymama diye bir sorunu olmasa gerekir.

Bizden söylemesi yazması gereğini sayın büyüklerimizden bekliyoruz...