Uyuşturucu ile mücadele kapsamında uyuşturucu imalı ve ticareti bağlamında 9 operasyon düzenlenirken uyuşturucu kullanımı ve diğer konularda da 34 olay meydana geldi. İmal ve ticareti kapsamında gerçekleşen 9 operasyonda 14 kişi gözaltına alınırken 5 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Kullanım ve diğer konularda ise gerçekleşen 34 olayda 64 kişi gözaltına alındı.
91 adet kök kenevir ele geçirildi
2025 yılı Mayıs ayı asayiş raporu Kırşehir Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Yıldırım ile Kırşehir İl Emniyet Müdürü Erdoğan Kartal’ın katılımıyla Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek tarafından açıklandı. Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek’in ifadelerine göre 2025 yılı Mayıs ayında Kırşehir’de toplam 433, 06 gr narkotik madde, 6 bin 104 sentetik hap ve 91 adet kök kenevir ele geçirildi.
2025 yılı Mayıs ayı verilerine göre uyuşturucu ile mücadele operasyonlarında 402,21 gr esrar, 16,31 gr metamfetamin, 14,54 gr bonzai olmak üzere toplam 433, 06 gr narkotik madde ele geçirilirken 6 bin 104 sentetik hap ve 91 adet kök kenevir ele geçirildi.