Kırşehir’in gözü kulağıdır “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi. Gecesi gündüzü olmaz hep çalışmak, haber derlemek okura ulaştırmaktır gazetecilik. Gazetecilik mesleği zor ve meşakkatli bir iştir. 
Uzun süredir “Kırşehir Çiğdem” Gazetesinin köşe yazarlığını yapıyorum, özveri ile severek yaptığım bu işi her zaman ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Zira “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi ilkeli, doğru, tarafsız haber yapmayı şiar edinmiş kendine. Yaşadığımız kentin sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde her zaman yapıcı ve bilgilendirici yazılar yazarak kamuoyuna sunmaya çalışıyorum.
45 yıldır mesleğini erdemli bir şekilde icra eden, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi kurucusu benim de dostum Şevket Güner’in daveti ile yazıp çizmeye başladım. Zamanla çeşitli çevrelerden olumlu-olumsuz öneriler alarak kimi siyasi aktörleri, partileri, kurumları, kuruluşları eleştirmem hakkında ileri-geri yazılar yazmam da istenildi. Ancak bunların hiç birine itibar etmedim. “Kırşehir Çiğdem” Gazetesinin ilkelerine yakışır şekilde hep doğruların peşinde, ilkeli ve tarafsız düşünce ile kalemimi kullandım. “Doğrular hiçbir zaman mağlup olmazlar” şiarı ile yazıp çiziyorum.
Hiç bir zaman yıkıcı ve yanlış haberler peşinde koşmayan, her zaman Kırşehir’in menfaatlerini ön planda tutarak bu doğrultuda objektif bir şekilde yayın hayatını sürdüren “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi çalışanlarının fedakâr ve özverili çalışmalarını biliyor takdire şayan buluyorum.
Okuyucu gazeteyi alıp şöyle bir göz atarak 40-45 dakika içerisinde gazeteyi okuyabiliyor. Ancak, onu her gün yeniden-yeniden ilgi ile okunur hale getirmek için, sabah başlanılan iş, gecenin geç vakitlerine kadar emek harcanarak bir araya getirilip derlenen haberler okuyucu ve kamuoyu ile ancak paylaşılmaktadır.
Gazeteyi olanakların çok olduğu metropol iller gibi büyük yerleşim yerlerinde çıkarmak kolaydır. Zor olan Kırşehir gibi Anadolu'nun ortasında ve bin bir güçlüğe rağmen kıt kanaat olanaklarla çıkartmak ve belki ondan da önemlisi uzun yıllar yaşatabilmektir. 
Hani bazı hadiseler vardır anlatılmaz ama yaşanır. İşte, Anadolu’nun şirin kentinde gazete çıkarmanın ne demek olduğunu onu yaşayanlar bilir.
Zamanla “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi kurucusu Şevket Güner bu mesleğe başladığı ilk yıllarını ve yaşadığı zorlukları anlatır. Bunlar 45 yıllık bir meslek duayeninin anıları olarak benim de ajandamda yerini almaktadır.
Özellikle demokrasilerde yerel basının varlığı rejim açısından tabi ki önem taşır. O yerdeki yönetenlerle, halk arasında bir engel değil iletişim köprüsü işlevini yerine getirir. Yerel basın, demokrasinin vazgeçilmez koşullarından çok sesliliğin de önemli bir parçasıdır. 
İşte, bütün bu özellikleriyle Ahiler diyarında kurucusu ve çalışanlarının 45 yıldır yayınlama başarısını gösterdiği, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesini çok sesliliğin bir örneği olarak görmek en doğru yaklaşım olur.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi, hizmetine siyasi, aktüel, ekonomi, magazin ve spor dallarındaki yazılarıyla devam etmektedir. Kırşehir’in fikir gazetesi niteliğinde olan en eski basın-yayın organı olma özelliğine sahip olduğunu düşünüyorum.
Bu vesileyle, bilgi ve kültürel olarak zenginlik yaratmada emeği geçen;
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesinin kurucusu Sayın Şevket Güner’e,
Emeğini esirgemeyen alın teri ve göz nuru ile ince eleyip sık dokuyarak gazeteyi bugünkü hale getirip okurla buluşturan; sahibi Salih Güner’e,
Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı’ya
Başarılarının daim olmasını diliyor, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesinin 45. kuruluş yılını kutluyorum.