Kastamonulu Kadriye Candan, 42 yaşında başladığı resim yolculuğunda “Güçlü Kadınlar” adlı serisinde Filistinli kadınlar başta olmak üzere zor zamanlar yaşayan kadınların hikayelerini tuvale aktardı.

Kastamonu’da yaşayan 46 yaşındaki Kadriye Candan, 42 yaşında başladığı resim serüveninde “Güçlü Kadınlar” adını verdiği 8 eserlik serisinde kadınların yaşadığı zorlukları, direnişlerini ve duygularını yansıttı.

Özdemir Beyhan: “ÖBA’daki Sorunlar Öğretmenleri Mağdur Ediyor”
Özdemir Beyhan: “ÖBA’daki Sorunlar Öğretmenleri Mağdur Ediyor”
İçeriği Görüntüle

Ev hanımı olan Candan, yaptığı 50’ye yakın tabloyla kendine ait bir dünya kurduğunu belirterek, “Resim yapmaya hobi olarak başladım ama zamanla tutkuya dönüştü. Çok araştırdım, deneme yanılma yöntemiyle kendimi geliştirdim.” dedi.

Kadınların gücünü anlatmak için hazırladığı serisinde Filistinli kadınlar ve orman yangınlarında yaşanan çaresizlik gibi temaları işlediğini anlatan Candan, “Kafasında karmaşa olan kadınları, Filistin’de acı çeken kadınları yaptım. Çocuk ölümlerine çok üzülüyorum, gemiden gelecek umudu bekleyen Filistinli bir kızı da resmettim.” diye konuştu.

Yaptığı hiçbir tabloyu satmadığını belirten Candan, “Sergi açmak, insanlara o duyguyu verebilmek istiyorum. İstediğim hissi alamadığımda tabloyu yeniden boyuyorum. En güzel keşif insanın kendine yaptığı keşiftir.” ifadelerini kullandı.

Eşi Yasin Candan ise “Kadriye’nin yaptığı her eserde bir hikaye var. Gazze’deki kadınlara, çocuklara atıf yapıyor. Kendisini en iyi bu şekilde ifade ediyor.” dedi.

Kaynak: (AA)