31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Selahattin Ekicioğlu başkanlığıyla sonuç bulduğu gün. Yarım asıra yakın bir zaman sonra Kırşehir'de CHP'nin yerelde iktidarı ele geçiyor olması. İttifakların matematiğini tartışmayacağım, tartışmayacağım çünkü; Ekicioğlu'nun aşk ile halkın özlemine erdemli bir mücadele ile kararlıkla, yerel seçimler sürecini sentezlemesi sanırım göz ardı edilemez.
Bu süreçte ve süreçten sonra, zaman zaman sürecin denklem ve yerleşkelerine, Selahattin Ekicioğlu ve yıllardır gelen umudun, CHP'nin sürekli yerel yönetimler iktidarı için, sürece eleştiri ve öneri getirenlerdenim. Ama CHP'nin başarısını, SOL'un başarısını, Selahattin Ekicioğlu gibi fikri hamleleri güçlü ve yararlı bir kimsenin ayakta kalabilmesi inanç ve arzusunu yüreğimde tutarak.
Bugün, neredeyse 3 aydır Kırşehir Belediyesi Selahattin Ekicioğlu ve kadroları tarafından yönetiliyor. Bilhassa Ekicioğlu'nun gelecekte başarılı çalışmalar, ekonomik tasarruflar ve sosyal hizmetler ortaya koyacağından eminim. Bırakın CHP'li olmasını, bir SOL'cu başkan olmasını, her şeyden öte Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nda da olduğu gibi, azimli, kararlı, üretmeye eğilimli, çalışmaya gayretli, kimseyi kimseden ayırmayan bir başkanlık görevi yürütecek, hakkın, hukukun ve halkın hakkını verecektir.
Bugünlerde toplumun bir çok eleştiri ve şikayetle yakındığı, Ekicioğlu kadroları için, kendi adıma iyimser yahut kötümser bir söylemde bulunmam, şahsıma olan hürmetime haksızlık olur. Zira toplumun gözlerime ve kulaklarıma getirdiği, kimi belediye başkan yardımcıları ile ilgili dövünme, üzülerek ifade ediyorum, gerçekten üzücü.
Gerek onca yıl sonra kazanılmış bir belediye adına, gerek beraberinde gelen pırıl pırıl bir belediye başkanı olarak gelen Başkan Ekicioğlu adına, gerekse Kırşehir'in geleceği adına, kentin ve memleketin umudu CHP'yi köşe yazımda halka ve yönetimlere sunmam, hem bu topluma hem de CHP kadrolarına ait bir birey olarak sorumluluğumdur.
Partizan bir tutuma ve ayrıma yer vermeyen Selahattin Ekicioğlu yönetiminin, belediye meclislerinde, birim müdürlüklerinde kaliteli insanlar yok desek haksızlık olur. Bire bir tanıdığım, karakter ve şahsiyetlerine kesinlikle inandığım kişiler var. Satırları çok işgal etmeden bir kaç kişiyi kaleme almam gerekirse; Ekicioğlu'nun Özel Kalem Müdürlüğüne getirilen Nazım Köksal, değerlidir, çalışkan ve dürüsttür. Kırşehir'in refahı ve barışı için ömrünü siyasete, mücadeleye, insanlığa, adalete adamış birisidir. Kim olursa olsun, herkesi kabul eder, dert-sorun dinler, sorunu çözüme kavuşturmak için elinden geleni yapar, samimidir, dosttur Nazım Köksal. Ekicioğlu'nun Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirmesindeki bence en doğru tercihtir.
Kültür Müdürü Tuncay Polat mesela; bir eğitim emekçisidir, memleketinin ve halkının sorunlarına yüksek hassasiyeti olan, siyasal mücadelede ve sendikacılıkta emekleri olan bir öğretmenimizdir.
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Altuntaş, CHP Belediye Meclisi Üyesi Yeter Yiğit, Şule Vural, Turgay Kaya, Faruk Akça, Murat Adıyaman yüzleri halka yüzleri dönük, Kırşehir halkının sorunlarını çözmeye samimi insanlar. Kırşehir halkının hiç çekinmeden derdini, sorununu ve taleplerini iletebileceği yıllarını Kırşehir'e ve Kırşehir siyasetine vermiş kimselerdir. Toplumun hakkını, hukukunu ve adaletini dağıtacak yeti ve ruha sahiplerdir.
Bu kadroların dışındaki isimleri çok iyi tanımadığım için, şahısları ve görev unsurları konusunda bir yorumda bulunmam haksızlık olur. Ancak Kırşehir halkının kimi belediye başkan yardımcıları hakkında, halka üst perdeden, duyarsız, halka hizmetten çok şahıslarına makam kaydı güderek yüksek çıkışlar yapıyor şikâyetlerini buraya bırakmak istedim. Keza, hiç bir siyasal mücadele ve geçmişiyle bir alın teri olmayanların, kazanılmış bir yerel yönetim sürecine veya Ekicioğlu çabalarına zarar vermelerini, Kırşehir'in geleceği adına istemem.
Son 3 ay içerisinde, 25 milyon borç ödemesine karşılık 10 milyon tasarruf sağlayan, kimsenin hakkına girmeyen, yerel mücadelesine sadece ömründen veren, bir bardak çayını dahi cebinden karşılayan bir Belediye Başkanı ve yukarıda sıraladığım sağ duyulu kadrolarıyla, biraz sabır Kırşehir, Selahattin Ekicioğlu ve kadroları en kısa zamanda devraldıkları enkazı kaldıracak, cari fazlası veren, 3 ay yerel yönetim dengelerini oturtmak için daha toy bir başlangıç, sabır eyleyin, inanın huzur dolu bir şehri yaşamınıza katacaktır.
Ben İnanıyorum.