Tamı tamına 99 yıl önce vatanından çıkartılmak ve kovulmak istenilen bir halkın, çetin savaşlar vererek millet olmasını, ülkesini işgalden kurtarmasını ve de bağımsız hür yaşama arzusunu “Başkomutanlık meydan Muharebesi” ile Türk Milleti cihana göstermiştir. 
6 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos 1922 tarihine kadar devam eden, Büyük Taarruz Türklerin kesin zaferi ile sonuçlanmıştır. İşgal güçlerine karşı verilen savaşın planları gizlilik içinde, Gazi Mustafa Kemal Paşa ve yanında bulunan birkaç yakın arkadaşı tarafından yapılmıştır. 
9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla birlikte Anadolu toprakları tümüyle düşman işgalinden kurtulmuştur.
Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasında milletimizin emperyalistlere karşı hür ve bağımsız yaşama aşkı tabi ki en önemli etken olmuştur. Bugün dahi 99 yıl önceki gibi hür ve bağımsız yaşamayı millet olarak karakter haline getirmiş ve öyle de yaşamaktayız. 30 Ağustos günü 1924’ten beri Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tabi ki Zafer Bayramını zaferi kazananlar kutlar. 
Ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi, Kırşehir’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı başta Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte halkın katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlanılması elbette ki hepimizi mutlu etmiştir.
Ayrıca bu yıl düzenlenen Fener Alayı’na Kırşehir’deki bütün atanmış ve seçilmiş il yöneticilerinin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin ellerinde Türk Bayrakları ile yan yana katılmaları da takdire şayandır.
Büyük bir zaferle sonuçlanan 30 Ağustos’un bir başka neticesinin düşünülmesi hiçbir şartta kabul edilmesi mümkün değildir. Zira birçok aydınımız, bilim insanımız, subayımız emperyalist güçler tarafından zindanlara atılırdı. Ne Türkiye Cumhuriyeti olurdu, ne Türk Bayrağı…
Sonsuza dek coşku ile her yıl 99 yıl önceki ruhla yeniden kutlamak üzere, esareti kabul etmeyen, hür ve bağımsız yaşamayı şiar edinen milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. 
Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu, eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferi bize armağan eden Milli Mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.