Bir yılı daha geride bırakıyoruz, hem de nasıl kötü bir yılı sormayın gitsin!... 
Hiç hatırlamak istemediğimiz, dünyayı, ülkemizi ve Kırşehirimizi derinden etkileyen kara bir yıl… 
Allah bir daha böyle kötü ve karanlık bir yılı göstermesin!..
Görülmeyen bir virüs tüm dünyayı mahvetti, insanları derinden sarstı.
Milyonlarca insan korana denen bir virüsten hayatını kaybetti, ülkemizde de binlerce, ilimizde de yüzlerce insanı bu hastalık nedeniyle kaybettik.
Oysa 2020 yılına ne de büyük umutlarla girmiş, neler hayal ediyorduk. Ama hiç unutamayacağımız “kara bir yıl” olarak uğurluyoruz. Bir daha hatırlamak bile istemiyoruz.
Tüm dünya bu hastalık dolayısıyla karantina altında. Geliştirilen aşı insanlara vurulmaya başlandı. Umarım bu aşı, bu virüsü ortadan kaldırır. Hepimiz yeniden o eski günlerimize döneriz. 
Dilerim bir daha böyle uğursuz, katil, karanlık bir yıl yaşamayız. 
Bir daha böyle kötü ve karamsar bir yılla karşılaşmayız inşallah…
Maalesef koronavirüs denen bu hastalık insanları öldürdü, ekonomik krizleri beraberinde getirdi ve tüm insanlığı mahvetti. 
Yeni yılda da günler hızla geçecek ama, dilerim ülkenin sorunları yerinde saymaz iyi yolda olur.
Koronavirüs nedeniyle devletimizin kaynakları azaldı, giderleri arttı. 2020 yılında pek çok yatırım ya durdu, ya da durduruldu. 
Umarız 2021 yılının ilk yarısında koronavirüs tüm dünyadan ve ülkemizden tamamen gider de biz de hem normal yaşantımıza döner, hem de duran, ya da durdurulan yatırımlarımızın tamamlandığını görürüz. 
Yeni 2021 yılına girerken Kırşehirimizin bilinen sorunları var. Bu sorunları hemen hemen hepimiz biliyoruz. 
İşte Hükümet Binası olarak yapılırken, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilen binanın inşaatı, Çevre Yolu, Kırşehir-Aksaray Karayolu’nun duble yol olması, Hızlı Tren, Termal Uygulamalı Otel ve Öğretmenevi İnşaatı, Meslek Lisesi inşaatı.
Peki yatırımların ihtiyaç duyduğu ödenekleri kim çıkartacak, kim tamamlatacak?
Şimdi bütün bu yatırımları takip etmek, sorunlarını çözmek Kırşehirlilerin oy verdiği Milletvekili seçtiği Mustafa Kendirli’nin omuzlarındadır.  Kendirli, Kırşehir’de yaşayacaksa, memleketinin sorunlarına çare olmalıdır, çare bulmalıdır. 
Şimdi çevre illerle Kırşehir’i bir kıyaslayın, üzülüp kahrolacaksınız.
Adına tadına kurban olduğum Kırşehir yine ağır aksak yerinde sayıyor…
2020’yi geride bırakırken, 2021’den umutlanmak istiyoruz. 
“Umut” diye bir nefes versek gökyüzüne doğru…
Kırşehir’in binlerce hanesinde, binlerce güzel yürek umutla dolsa.
İyilik olarak geri döner mi?
Sanmıyorum!
Mesela iktidarıyla, muhalefetiyle, Milletvekilleriyle, Belediye Başkanlarıyla, Valisiyle, Kaymakamlarıyla Kırşehir ili olarak el ele verseler, ilimizin kalkınmasına, büyümesine, faydası olur mu ki?
Böylesi durumlar anılarda kaldı. Neydi o Kırşehirlilerin güzel birliktelikleri?
Bu birlik ve beraberlik, o hemşerilik ruhu, o Kırşehir aşkı 1970’li yıllarda kaldı!
Yanı başımızdaki Kayseri’de Sivil Toplum Kuruluşlarının nefesleri, milletvekillerinin enselerinde olduğunu söylemişti TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bir toplantıda…
Bizim Kırşehir’de Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları bulundukları makamları kendi çıkarları için kullanıyorlar. Bir kaçı hariç Kırşehir’in sorunları konusunda görüş bile belirtmiyorlar, belirtemiyorlar. Susuyorlar nedense!.. 
Ah demokrasi, ah çok seslilik… Hani nerde?
Hep küçük menfaat ve çıkar! Her şeyin önünde
Öyle olunca da Kırşehir’de işler iyi gitmiyor.
Hatırlayın, Kırşehir bugüne kadar tam istenilen anlamda saniyeden, turizmden yararlandı mı?
AKP iktidarının yılları Kırşehir’de böyle geçti. Un fabrikasına benzeyen Kültür Müdürlüğü’nün yenisi yapılacaktı. Ne oldu? Hilkat garibesi gibi kendisine uzanacak bir el bekliyor.
Hadi nerdesin Milletvekili Mustafa Kendirli yaptır şu Kültür Müdürlüğü binasını… Yaptır da ömür boyu Kırşehirliler sizi unutmasın.
Söyleyin bana, inandırın beni…
Sonradan görmelerin siyaset uğruna işgal ettikleri koltuklar!
Bütün bunları Kırşehirliler ibretle izliyorlar!
Yazık ediyorlar siyaset uğruna Kırşehir’e…
Ne oldu sözde devam eden yatırımlar? Hepsi ya yerinde saydı, ya da çürümeye terk edildi. 
Ama Kırşehir’in siyasileri öyle cilalı açıklamalar yapıyorlar ki acaba kendileri inanıyorlar mı? Aslında bunlar Kırşehir’e fayda yerine zarar veriyorlar. Kırşehir’i bıraktılar, ilçelere çalışıyorlar güya!
Tarımda, hayvancılıkta, Kırşehir olarak neredeyiz? Yanı başımızdaki Aksaray almış başını gitmiş, Nevşehir turizmin kalesi konumuna gelmiş.
Ahilik Bayramı’nın Kırşehir’e ne gibi katkıları oluyor? Lütfen doğruları söyleyin.
Ahi Evran Üniversitemiz laik ve özgürlükçü, Atatürkçü bir eğitimle, giderek büyüyor, öğrenci sayısını arttırıyor mu? Öğrencilerin tercih ettiği bir Kırşehir ve bir Üniversite, yaşanabilir bir Kırşehir’i görür müyüz acaba bir gün? Ahi Evran Üniversitesi’ni bütün Kırşehirliler yakından izlemelidirler!..
Ah benim Kırşehir’im ah! Ben seni bu kadar sevmek zorunda mıyım?
Çevremizdeki iller hep kalkındı, sanayileşti. Turizmden tutun da her alanda büyüdü. Nüfusları arttı, milletvekili sayılarını düşürmeyip korudular, hatta artırdılar bile… Aksaray’ın milletvekili sayısı dörde çıktı. 
Ya Kırşehir? Ya sahipsiz Kırşehir?
Ah… ah… Kırşehir 
Kırşehir siyasi, ticari, ekonomik olarak her alanda küçüldü. Nüfusu 2020’de merkez nüfusu çok az arttı, ilçe ve köyler boşalmaya, düşmeye devam etti. Suriyelilerle, Afganlılarla, Iraklılarla nüfusu arttı diyorlar Kırşehir’in… 
Rahmetli Çete’nin dediği gibi “vay kader vay…”
Bir taşra kasabası konumunda… Ve ne kadar acı değil mi?
Nüfusun artması yolunda Kırşehir’e kalıcı, istihdam sağlayan hiçbir eser yapılmadı. Kazandırılmadı. Yapıldıysa söyleyin yazayım. 2020 yılındaki beklentilerimiz de koronavirüsle birlikte yerle yeksan oldu.
Okuyanımız, yazanımız Kırşehir’e dönmedi, dönmüyor. Ekmek için, iş için başka illere göçtüler. Çevrenize bir bakın böyle değil mi? Yalan söyleyin mi diyorsunuz, yapamam! Kalemimi kırarım ama, satamam… Böyle yapanları da mesleğimden sayamam.
2000 yılından bu yana yapılan seçimlerde Kırşehirliler yerelde de, genelde de iktidarla bir olmaya oy verdiler. İyi de ettiler. Ama artık ne oldu bilmiyorum, iktidara olan güvenlerini kaybetmeye başladılar. Nitekim son seçimde iki milletvekilinden birisi muhalefete geçti. Hatta Belediyeyi de kaybettiler!..
Bugün yılın son günleri. Bugün yine geçip giden yıllara hayıflanacağız. Geçen yıllar neler yaptık, neler yaşadık onun bir muhasebesini yapacağız. En önemlisi bir yaş daha yaşlandık. Şahsen ben 70’inci yaşıma gireceğim. Görüyor musunuz yaşlanmışız.
Bugün 2020 yılını da Kırşehir açısından kötü bir yıl olarak uğurlarken, yine elimizden hiçbir şey gelmedi ne yazık ki! .
Ben yine öyle yapacağım. Kendimden çok, yaşadığım kentin çok daha iyi olmasının, insanların yaşam koşullarının daha rahat ve huzur içinde olmasını diliyorum.
Koronavirüsün gölgesi ve endişesi içinde bu kış akşamı, yılın bu son günleri Kırşehir’e şöyle bir bakıyorum ki üzülmemek elde değil. Kırşehir bir garip, bir garip gözüküyor!  Bu canım Kırşehir nasıl ayağa kalkar bilmiyorum? Belki boşuna üzülüyorum.
Özellikle geçen 2020 yılında yaşanan koronavirüs ve ekonomik kriz herkesi olumsuz yönde etkiledi. Halâ bu etkilerin artçıları devam ediyor. İnsanlar geleceklerinden kaygı duyuyor, alım güçleri düştü, geçinemiyorlar. 
Kırşehir’de çoğu esnaf, sanatkar ve tüccar koronavirüs nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar, diğer küçük esnaf ve sanatkârlar iş yapamıyor, tek tek işyerlerinin kapılarına kilit vuruyorlar. Şöyle bir bakın çarşıya. Gidin bakın Yeni Çarşı’ya Uzun Çarşı’ya, Kılıçözü Sanayi Sitesine. İn, cin top oynuyor. Hepsi batmak üzere. Allah yardımcıları olsun. Pek çok işyeri boşalmış, kapılarına “kiralık”, “devren satılık” levhaları asılmış. Bu durum böyle devam ederse 2021 yılının daha da zor geçeceği ortadadır.
Geride bırakmaya hazırlandığımız uğursuz 2020 yılını böylesine bir ortamda uğurluyoruz.
Ölümüne sevdiğim Kırşehir’i yılın son günü böyle duygular içinde sessizliğe gömülmüş bir garip, bir garip görüyorum. Üzülüyorum, elem duyuyorum. Ama ne çare!.. Elimden ne gelir yazmaktan başka…
2021 yılına iki gün sonra “merhaba” diyeceğiz. İnşallah koronavirüsü kısa sürede bertaraf edip, hayatımız normalleşir de 2021 yılı geçip giden yıllar gibi karanlık ve kötü bir yıl olmaz.
2021 yılı ülkemiz için, Kırşehir’imiz için, demokrasimiz için iyi olur, hayırlı olur inşallah…
Güle güle 2020 yılı…
Hoş geldin 2021 yılı…