Eğitim

2018 Yılında Üniversiteye Kazandırılan Bölümler, Akademik Gelişim, Sanatsal Faaliyetler

2018 Yılında Üniversiteye Kazandırılan Bölümler,

Akademik Gelişim, Sanatsal Faaliyetler

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın yoğun çabaları sonunda günümüzün en gözde bölümlerinden biri olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne öğrenci alımı kabul edildi. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 60 öğrenci alımını onaylanmıştı.

Geniş kitlelere ulaşma imkânı sağlayan kütüphanelerin ve temelinin kitaba dayandığı eğitim, bilim ve sanatın önemini bilerek çalışmalar yürüten üniversitemizde yeni bir kütüphane açılışı yapılıyordu. Kırşehir Ahi Evran ÜniversitesiTürkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde yer alan kütüphanenin açılışı Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 

Ünlü tiyatrocu Ahmet Yenilmez’in “Usta” isimli oyunu üniversitemizde seyirci ile buluşuyordu. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yılı olması dolayısıyla seyirci ile buluşan “Usta” isimli tiyatro oyunu üniversitemizde büyük bir beğeni ile izlendi. 

Yeni projeler üreterek bu projeleri 2018’de art arda hayata geçiren üniversitemiz, bir projeye daha imza atıyordu. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları destek programı kapsamında hazırlanan ve  yürütücülüğünü Kaman Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapmakta olan Tarih Danışmanı Şükrü Su’nun yaptığı “Özel Yetenekliler Arkeoloji ile Tarihe Dokunuyor” projesi onaylanıyordu. Böylelikle Kırşehir il sınırları içerisinde yer alan Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Kurutlu kazı alanında bilim ve sanat merkezi öğrencilerinin katılacağı bir "Arkeoloji Bilim Kampı" yapılması amaçlanıyordu.

Yeni akademik birimler açan ve günden güne öğrenci sayısını artıran üniversitemizin, yeni bölüm açılması ve bölümlere öğrenci alınmasına ilişkin talepleri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanıyordu. YÖK tarafından üniversitemize öğrenci alımı onaylanan programlarımız şu bölüm ve öğrenci sayılarından oluşuyordu: Üniversitemiz Çiçekdağı Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programına 40 öğrenci, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği Programına 40 öğrenci, Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Programına 30 öğrenci, Mucur Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Basım ve Yayın Programına 30 öğrenciAhi Evran Üniversitesi şehriyle kaynaşmaya ve bütünleşmeye devam ediyordu. Göreve geldiği günden bugüne Ahi Evran Üniversitesi’nin Kırşehir’in dünyaya açılan kapısı olması amacıyla yaptığı çalışmalar ile göz dolduran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, iki yıldır da üniversiteyi şehir ile buluşturuyordu. Rektör Karakaya, üniversite-şehir işbirliğinin önemini her platformda dile getiriyor ve şehirde yaşayan herkes ile istişareler yaparak şehrimize katkı sağlamaya devam ediyordu.

Nitelikli ve yetişmiş birey vurgusuyla eğitimde kaliteye önem veren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, yeni bölümleri ile üniversitemizde eğitim görmek isteyen öğrencilere kapılarını açmaya devam ediyordu. Üniversitelerin önemli bölümlerinden biri olan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri bünyesinde eğitim veren Maliye Bölümüne YÖK tarafından 60 öğrenci alımı için onay veriliyordu.

Uluslararası ilişkilere önem veren ve projeleri ile adından sıkça söz ettiren üniversitemizin Erasmus+ KA107 Projesi (Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği) kapsamında hazırladığı proje 92.435 Euro ile desteklenmeye layık görülüyordu. Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi tarafından hazırlanan ve başvurusu yapılan Erasmus+ KA107 Projesi Ulusal Ajans tarafından 87 proje arasından seçilerek İç Anadolu Bölgesi (ÜNİKOP Üyeleri ile TR71 Bölgesi) özelinde en büyük bütçeye sahip proje özelliği taşıyordu.

Günden güne büyüyen, gelişen, ürettiği proje ve çalışmalarla ülkede adını duyuran üniversitemiz, tercih edilirliğini artırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Açılan ön lisans, lisans, lisansüstü bölüm ve programlarla birlikte ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenciler Kırşehir Ahi Evran Üniversitesini tercih ediyordu. 81 ilin 80’inden öğrencilerin tercihlerini Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden yana kullanmasının ardından öğrenci sayımız 22 bine ulaşıyordu. (HABER MERKEZİ)