Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin Gelişim Yolculuğu 2017

Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017 yılından bu yana yaptıkları çalışmalarını değerlendirdi:

 

2017 YILINDAN SONRA YÜKSELİŞTE

OLAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ   

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla, 2017 yılında da Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin gelişimine önemli katkılar sundu.

“KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİNİ ALMAYA HAK KAZANAN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Rektör Karakaya’nın göreve geldiği yıl başlatılan kalite çalışmaları, 2017 yılında da aralıksız devam etti. Prof. Dr. Vatan Karakaya yönetimi boyunca kalite bir Ahilik hareketi olarak savunuldu ve Ahi Evran-ı Veli’nin diyarında Ahiliğin tekrar hayata geçirilmesi için kalite çalışmalarına büyük önem verildi.

Ocak ayında eğitim seminerleri ile başlayan kalite çalışmaları, mart ayında gerçekleşen iç denetimle Kalite Yönetim Sistemi sürecinde gelinen aşamalar değerlendirildi. Kalite çalışmalarının hız kazandığı 2017 yılında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya Başkanlığında üniversitemizin birim kalite temsilcileri, kalite sorumluları ve kalite komisyonu üyeleri ile çok sayıda toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantılar ve kalite sürecinde atılan adımlarla üniversitemizin Kalite Yönetim Sisteminde geldiği nokta belirlendi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Türkiye Yükseköğretimine model üniversite olması için üniversitemiz yönetimi ve personeli yoğun çaba sarf etti.  Bu çabaların karşılığında üniversitemiz kasım ayında YÖK Değerlendirme Takımından tam not aldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi yönetimi, üniversitemizde yürütülen ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Standardının ilk belgelendirme işlemi olan Kalite Yönetim Sistemi Belgesini” almak için Yönetim Sistemleri Belgelendirme Başvurusunu gerçekleştirdi. Kasım ayında yapılan başvurunun ardından Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Dış Değerlendirme Ekibi üniversitemizi ziyaret ederek ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Standardı çalışmalarımızı değerlendirdi. Tüm bu çalışmalar ve değerlendirmeler neticesinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi 2017 yılında, tüm birimleriyle “ISO: 9001/2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini” almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk ve tek devlet üniversitesi oldu.

Kırşehir’de 30 okulun bahçesi süslendi Kırşehir’de 30 okulun bahçesi süslendi

PİLOT ÜNİVERSİTE PROJELERİ İLE ÜNİVERSİTEMİZ, KIRŞEHİR İÇİN ÖNEMLİ BİR NEFES OLDU

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot üniversite seçilen, tarım ve jeotermal alanında projeler üreten Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, pilot üniversite projelerini hayata geçirmeye 2017 yılında da devam etti.

Pilot üniversite projeleri ile ilimizin kalkınmasına fayda sağlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde proje çalışmaları kapsamında 2017 yılında Topraksız Tarım Serası kuruldu.

Ziraat Fakültesinde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin ders uygulama ve  araştırma projeleri için çalışma alanı olarak kullanılan Topraksız tarım serası, üniversitemizin uygulama alanı olmasının yanı sıra ilimizde seracılık faaliyetinin geliştirilmesini sağlaması konusunda büyük bir öneme sahip. Pilot üniversite projelerini üniversitemize ve ilimize kazandıran Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017 yılında projelerde gelinen tüm aşamaları yerel ve ulusal basın mensuplarıyla paylaşmaya devam etti.

Basın mensuplarının yanı sıra çok sayıda üniversite ile de paylaşılan pilot üniversite projeleri, üniversitelerin içine doğduğu şehirlerin değerlerini ortaya çıkardığını ve o şehrin ekonomik, kültürel ve sosyal kalkınmasına fayda sağladığını gösterdi.

Üniversitemizin uzun soluklu projeleri arasında yer alan pilot üniversite projeleri aynı zamanda Yükseköğretim Kurulunun da (YÖK) gündeminde yer aldığından Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, 2017 yılında pilot üniversite projelerinde gelinen aşamaları YÖK ile paylaştı. Şehre ve bölgeye farklı bir kimlik kazandıran projeler sayesinde bölgede yeni iş sahaları oluşturularak bölge halkının hizmetine sunulması hedeflendi.

REKTÖR – ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ HER ZAMAN ÖN PLANDA OLDU

Öğrenci ve insan odaklı bir üniversite anlayışını her zaman koruyan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, göreve geldiği günden bu yana öğrencilerle sürekli iletişim halinde olmaya özen gösterdi.

Öğrencilerin istek ve dileklerini dinlemek ve onlara hayat tecrübelerini aktarmak için 2016 yılında başlatılan “Rektör-Öğrenci Buluşmaları” etkinliği 2017 yılında da devam etti. Öğrencilerle farklı farklı etkinliklerde sürekli bir araya gelen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Yönetimi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin öğrencisinin değerli olduğunu her fırsatta gösterdi.

Sadece üniversite öğrencileri ile değil ilkokul ve lise öğrencileriyle de bir arada bulunan Rektör Karakaya, üniversitemizin kapılarını hem 7’den 70’e her yaşta insana açtı hem de onlarla yurtlarda, gençlik merkezlerinde ve ilçelerde de bir araya gelerek onları dinledi.

ÜNİVERSİTEMİZE 5 BİN 179 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURDU

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde 2017 yılında üniversitemizin uluslararasılaştırılması çalışmaları kapsamında üniversitemize yurtdışından öğrenci kabulü için önemli adımlar atıldı. Göreve geldiği günden bu yana uluslararasılaşmaya önem veren Rektör Karakaya, bu çalışmaların meyvesini 2017 yılında yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemize yaptığı başvuru ile aldı. Yurtdışı uluslararası eğitim fuarlarında üniversitemiz temsil edilerek yabancı öğrencilere tanıtımı yapıldı ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin tercih edilebilirliğini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiş oldu.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 431 kişilik yabancı uyruklu öğrenci kontenjanına Ortadoğu ülkelerinden 2 bin 389, Güney Kafkasya ve Orta Asya ülkelerinden bin 943, Avrupa ülkelerinden 419, Afrika ülkelerinden 271, Balkan ülkelerinden 91 ve Güney Asya ülkelerinden 66 olmak üzere toplam 99 farklı ülkeden 5 bin 179 öğrenci başvurarak üniversitemiz tarihinde bir ilk yaşanmış oldu.(HABER MERKEZİ)