“Başarı için buradayız” “Başarı için buradayız”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’den Trendyol 1. Lige çıkacak 3’üncü takımın belli olacağı büyük final için geri sayım başladı. Kırmızı gruptan Alagöz Holding Iğdır FK, Beyaz gruptan 1461 Trabzon’un final mücadelesi vereceği Play-Off finali, 2 Haziran Pazar günü Sivas’ın ev sahipliğinde oynanacak.

Kırmızı ve Beyaz grupta normal sezonun ardından oynanan Play-Off’ta büyük finalde karşı karşıya gelecek takımlar belli oldu.

Bu sezon Trabzon ve Iğdır’ı, Kırmızı ve Beyaz grupta temsil eden Alagöz Holding Iğdır FK ile 1461 Trabzon, Trendyol 1. Lige çıkmak için son kozlarını oynayacak.

Çift maç eleme usulü oynanan yarı finalde Vanspor’u eleyen 1461 Trabzon ile Kastamonuspor’u turun dışına iten Iğdır FK, 2 Haziran Pazar günü saat 20.00’de Sivas BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

Tarafsız sahada tek maç eleme usulü oynanacak maçta nihai sonuç alınacağından dolayı, 90 dakikanın berabere bitmesi halinde 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatma süresinde de eşitlik bozulmazsa, şampiyon takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Böylelikle 2. Lig’den Trendyol 1. Lig’e yükselen 3’üncü takım belli olacak. Hatırlanacağı üzere, normal sezonda Kırmızı grubu 81 puanla lider tamamlayan Amed Sportif ile Beyaz grupta 83 puan toplayan Esenler Erokspor, “şampiyon” unvanla direkt olarak Trendyol 1. Lige yükselmişti.

Hatırlanacağı gibi 1461 Trabzon FK temsilcimiz Kırşehirspor’la birlikte 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele etmişti. Yeşil-beyazlı ekibimiz bu sezon Trabzon ekibiyle oynadığı 2 maçı da 4-1 ve 5-4’lük skorlarla mağlup olmuştu.

(HABER-FOTOĞRAF: SALİH HANÇER)

Editör: İlknur öncü