TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Kırşehirspor’un Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı 1461 Trabzon, hafta arası Kocaelispor’la karşılaştı. Mücadele karşılıklı atılan goller sonucunda 1-1 sona erdi.

Kırşehirspor’un ligdeki rakiplerinden olan Kocaelispor şampiyonluk yolundaki kritik maçta Çarşamba günü 1461 Trabzon engelini aşamadı. İlk yarıyı penaltı golüyle önde bitiren Yeşil-Siyahlılar Samed Ali ile bulduğu net gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. İkinci yarıda beraberlik golünü yiyen Körfez sonrasında silik, bitikti, rakip kaleye gidemedi. Van’ın deplasmanda kazandığı haftada puan farkı 1’e indi.

2.Lig Kırmızı Grup lideri Kocaelispor 29’uncu hafta mücadelesinde hafta arası Çarşamba günü kendisi gibi şampiyonluk hedefleyen ve Pazar günü temsilcimiz Kırşehirspor’u sahasında konuk edecek olan 1461 Trabzon’u ağırladı. Yağış altında oynanan ve taraftarın ilgi göstermediği maça Kocaelispor maça tutuk başladı. İlk tehlikesini 15.dakikada geliştiren Körfez ekibi 20’nci dakikada Samed Ali ile golü bulsa da hakemin ofsayt bayrağına takıldı.

26 ve 31’inci dakikalarda Samed Ali ile yine gole yaklaşan Kocaelispor bu iki pozisyondan da sonuç alamadı. 38’inci dakikada Tayfun kazandırdığı penaltıyı gole çevirdi ve temsilcimiz 1-0 öne geçti. 1461 Trabzon’da 45’inci dakikada Tunahan’ın şutu direkten döndü.

Kırşehirspor, PFDK’ya sevk edildi Kırşehirspor, PFDK’ya sevk edildi

Karşılaşmanın 50’nci dakikasında Cem’in vuruşu üstten auta giderken 53’üncü dakikada Samed Ali’nin kafası kalecide kaldı. 58’inci dakikada Batuhan ile gole yaklaşan Karadeniz ekibi 66’ncı dakikada Enes ile golü buldu ve skora denge geldi.

Karşılaşma 1-1’den sonra son derece bitik, silik görüntü veren Yeşil-Siyahlılar rakip kaleye gidemedi. Beraberliğe razı bir görüntü veren konuk takım 1461 Trabzon 81’inci dakikada yıldız ismi Batuhan ile öne geçme şansını kullanamadı.

Mücadele her iki yarıda atılan karşılıklı gollerle berabere bitti. Vanspor’undeplasmandakazandığı haftada puan farkı 1’e indi. Maçın son anlarında taraftar Fırat Gül’ü istifaya davet etti. 

Bu sonucun ardında Kocaelispor puanını 62 yaparak liderliğini sürdürürken, 1461 Trabzon ise almış olduğu bu beraberliğin sonrasında puanını 56 yapıp 4’üncü sıraya yükseldi.

Temsilcimiz Kırşehirspor, Ligin 30’uncu haftasında Pazar günü deplasmanda 1461 Trabzon ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşma saat 15.00’da Ortahisar Yavuz Selim Stadı’nda oynanacak.

(HABER MERKEZİ)