Kırşehir’in bir haftadır kilitlendiği, heyecanla, sabırsızlıkla beklediği, askeri tabirle şafak saydığı ve Kırşehir Belediyespor iki topunun direkten döndüğü, yakaladığı net fırsatları gole çeviremediği maçta 90+4' te yediği golle Bartınspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu maç 0–0 bitseydi üzülmezdim.

Kırşehir’in bir haftadır kilitlendiği, heyecanla, sabırsızlıkla beklediği, askeri tabirle şafak saydığı ve Kırşehir Belediyespor iki topunun direkten döndüğü, yakaladığı net fırsatları gole çeviremediği maçta 90+4' te yediği golle Bartınspor’la 1-1 berabere kaldı. Bu maç 0–0 bitseydi üzülmezdim.
Bartınspor beklediğim gibi değildi. Sadece lider olmasından dolayı bir endişe yaşadık ama gördük ki biz Bartınspor’dan çok daha iyi takımız. Zira sıfırdan orta niyetine atılan topun kalemizde gol olması dışında pozisyonu yoktu. 1-0 öne geçtikten sonra doğal olarak geriye çekilince kalemizde göründüler atak geliştirdiler ama bu ataklar cılız ataklardı.
Her iki takımında temkinli başladığı karşılaşmada daha ilk dakilardan itibaren Bartınspor bir puan geldiğini belli etmişti. İlerleyen dakikalarda Kırşehir Belediyespor oyuna ağırlığını koydu, sağlı sollu kanat ataklarıyla rakibinin üzerine gitti bu ataklarda iki topu direkten döndü, direkten dönen ikinci topta adeta zor olan gerçekleşti, yüksekliği 2.44 cm., uzunluğu 7.32 cm olan kocaman boş kale yerine direğe vurmak bir mucize olsa gerekir.
İkinci yarıya rakibine oranla atak başlayan Kırşehir Belediyespor yakaladığı net pozisyonları gole çeviremedi. Burada gününde olan Bartınspor’un kalecisininde başarılı kurtarışlarıyla çok sayıda gol pozisyonunu önlediğini de belirtmek gerekir. Aradığı golü 73. dakikada buldu Kırşehir Belediyespor. Bu golden sonra doğal olarak geriye çekilen Kırşehir Belediyespor’un üzerine giden Bartınspor’un atıkları etkili değildi. Kırşehirspor iyi kapandı, iyi mücadele etti adeta savaştı ama kalecisinin degaj yapamama özürlü olmasının bedelini ağır ödeyerek 90+4'te şansız şekilde kalesinde golü gördü. Aslında Bartınspor’lu oyuncunun orta niyetine vurduğu top kalemizde gol oldu.
Anlamadığım bir hususta bizim kaleci degajları neden uzun kullanamıyor da topu havaya dikiyor. Nitekim golü de kalecimizin degaj hatasından yedik. Eğer golden önceki degajını uzun yapsa top rakip kaleciye veya auta gitseydi tekrar kalemize gelene kadar maç bitmiş olurdu.
Kırşehir Belediyespor geriye çekildikten sonra topu süratli oyuncularıyla ileriye taşıyarak rakip alanda tutamadı, ayağında top tutarak , pas yaparak oyunu soğutamadı, orta saha da baskı kurmadı, tamamen kale önüne yaslandı. Zemin de pas yapmaya müsait olmayınca beraberlik golünü yemek kaçınılmaz oldu.
Karşılaşmanın hakemi ise bazı taktir haklarını rakip takım lehine kullansada iyi bir yönetim gösterdi. Art niyetli değildi. Sonuca etkisi olmadı. Yardımcı hakemler de aynı şekilde başarılı yönetim gösterdiler. Dördüncü hakem ise mükemmeldi. Sık, sık yedek kulübesine gelerek teknik kadroyu ve seyirciyi germedi, sadece üzerine düşen görevini yaptı.
Taraftar mükemmeldi, tam anlamıyla görevini yerine getirdi. Yüzlerce taraftarlarda dışarıda kaldı. Anlayamadığım bir konuda yüzlerce taraftar dışarıda kalıyor Bartın’dan gelen 100-150 taraftarın güvenliği için kale arkası tribüne taraftar alınmıyor. Biz şampiyonluğa oynuyoruz rakipte şampiyonluğa oynuyor. Ama biz kendi evimizde taraftar desteğini kullanamıyoruz. Eğer kendi evimizde oynadığımız maçlarda rakip takım seyircisinin güvenliği için bizim taraftarımız alınmayacaksa rakip takım seyircisi hiç gelmesin daha iyi. Umarım bu konuyu Sayın Valimiz, Başkanımız, yöneticilerimiz ve emniyet güçlerimiz bir araya gelerek çözüme kavuştururlar.
Eğer milyonlarca Türk Lirası para harcıyorsak, büyük emekler veriyorsak kendi evimizde oynadığımız maçlarda saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullanmalıyız. Gerekirse rakip seyirciyi kabul etmeyeceğiz. Bunu geçtiğimiz hafta Kırıkkale yaptı, güvenliği bahane etti Kırşehir’den taraftar istemedi. Biz de yapabiliriz.
“Biz Ahi kentiyiz, herkesi kucaklamalıyız” sözlerini bir tarafa bırakmalıyız. Bu uğurda ne sıkıntılar çekiyor, neler yaşanıyor ne maddi zorluklar yaşanıyor eski bir Kırşehirspor’lu futbolcu olarak hepsini biliyorum. Hatta masa başı oyunlarını, hatırlı siyasilerin araya girmelerini, hakem oyunlarını, açıklanan hakemlerin maça bir-iki gün kala değiştirildiğini, Kırşehirspor’un nizami gollerinin, penaltılarının verilmediğini, aleyhine olmayacak pozisyonlarda penaltı verildiğini, ofsayttan atılan gollerin geçerli sayılarak yenilmesine, son on beş dakikaya iki farklı önde girerken hakemler tarafından katledilerek sahadan mağlubiyetle ayrıldığı günleri, hatta küme düşürülmesine neden olan çok sayıda maçlar var. Bu kalan on bir maçımızda her bakımdan dikkatli olmalıyız.
Bir de maçın parasız olmasına rağmen halen kaleden maç seyredenlere ne demeli? Neden tribüne gelerek maç seyretmezler, yoksa üste para mı istiyorlar?
Şampiyonluk yolunda içeride ve dışarıda olsun tüm maçlarımızı kazanmak zorundayız. Ama son iki maçımız da öne geçmemize rağmen berabere bitirdik. Şampiyonluk yolunda önemli dört puan kaybettik. Bu kayıpları iş kazası olarak görüp kalan tüm maçlarımızı kazanmalıyız. Şampiyonluk yolunda içeride 3 dışarıda bir puan hesabı yapılmaz, 3 puan hesabı yapılır ona göre oynanır. Gelen takımları seyrettiğimde bizim grubun en iyi ve kaliteli takımının Kırşehir Belediyespor olduğunu açıkça görüyorum. Takım olarak, şehir olarak taraftar olarak biz bu şampiyonluğu hak ediyoruz.
Birde “Burası Kırşehir burada küfür yok“ pankartının asıldığı yerde toplu halde veya bireysel olarak küfür edilmesi de ayrı bir tezatlıktır. Ya o pankarttı kaldırın yada küfür etmeyin. En iyisi hiç küfür etmeden takımı destekleyin.
Ayrıca tribünde sigara içmek yasakken onca taraftar neden sigara içiyor ve bunlara uyarı yapılmıyor. Bu konuda yetkili ve ilgili makamların gereğini yapması sağlığımız açısından ve özellikle de benim gibi içmeyenler için çok önemli olacaktır. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Emre Aslan, bu konuya el atmanızı önemle rica ediyorum.