ükümetin TBMM'de mutabakat aramadan çıkarttığı ve CHP'nin 111 milletvekilinin imzası ile Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğü Anayasa Değişiklik Paketi'nin referanduma sunulacak olması Kırşehir'de de heyecan yarattı.
Anayasa Mahkemesi'nin paketin bazı maddelerindeki bazı ibareleri çıkartarak onayladığı Anayasa Değişikliği Paketi bilindiği gibi Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği 12 Eylül 2010 Pazar günü referanduma sunulacak.
Anayasa Değişiklik Paketi'nin iki ay sonra referanduma sunulacak olması Kırşehir'de de değişik yorumlara yol açtı.
Özellikle muhalefet partileri CHP ve MHP'nin referandumda 'hayır' kampanyası başlatacakları öğrenildi. CHP ve MHP'liler referandum sürecinde il, ilçe, belde ve köyleri dolaşarak halkın Anayasa Değişiklik Paketi'ne hayır oyu vermesini isteyecekler.
AKP'nin ise 'evet' kampanyasını Kırşehir'de de sürdüreceği öğrenildi. AKP'lilerin özellikle kampanya sürecinin Ramazan'a gelmesi nedeniyle, başta ibadet noktaları olmak üzere, iftardan sahura kadar birebir evlere giderek Kırşehirlileri Anayasa Değişiklik Paketi'ne 'evet' oyu vermeye ikna etmeye çalışacakları bildirildi.
Öte yandan siyasi partiler dışında bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların da Anayasa Değişiklik Paketi'ne hayır kampanyasına katılacakları öğrenildi. Sivil toplum kuruluşları, bu Anayasa Değişikliği Paketi'nin halka ve sivil toplum kuruluşlarına hiçbir şey getirmediğini ileri sürerek hayır kampanyası yürütecekleri bildirildi.
Bu arada bir çok vatandaşın da referandumu hükümete güvenoyu şeklinde algıladığı ileri sürülürek, sandıkta AKP'ye ders verme eğiliminin ağır bastığı öğrenildi.